קבב מיוחד חריף משופד בשילוב חצילים על השיפוד

 

חומרים ל- 6-8 שיפודים
500 גרם בשר טחון
2-3 כפות בצל טרי בינוני קצוץ דק דק
אחת וחצי כף כוסברה טרייה קצוצה
מלח, פלפל שחור, בהרט (לפי הטעם)
פלפל צ'ילי טרי לפי הטעם
6-8 חצילים קטנים דקים ומעט מאורכים
מים
מלח (כפית מלח על כל כוס מים)


הוראות הכנה
1. את החציל הקטן חותכים לאורך לרבעים כולל העוקץ( החלק העליון והתחתית), משרים לשעתיים במים עם מלח.

2. מערבבים את כל חומרי הקבב ומניחים לנוח כשעה במקרר .צרים עיגולי קבב במשקל 40-50 גר כ"א (כ 10-12 יח')

3. מוציאים את החצילים מהמים ומספיגים היטב מעודפי מים . משפדים את החציל והכדורים לסירוגין על שיפוד מתכת רחב ומהדקים את כדורוני הקבאב לעובי בדומה לחציל ליצירת שיפוד אחיד.

לחלופין ניתן לשפד את הקבב ואת החציל בשיפודים נפרדים
4. לצלייה על האש : מניחים את השיפודים על גבי הרשת וצולים עד לדרגת ההכנה הרצויה.

במהלך הצלייה מסובבים את השיפודים מידי פעם לקבלת צלייה אחידה מכל הצדדים. חשוב לשמור על מידת חום בינונית נמוכה.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה