קדאיף של נקטרינות עם קרם מסקרפונה

 

קדאיף (ניתן לרכוש בצק קדאיף מוכן או להכין מבצק פילו, שקוצצים דק מאוד)

את בצק איטריות קדאיף יש לפזר על תבנית ולאפות בחום של 190 מעלות עד קבלת צבע חום זהוב.(כ- 15-20 דקות).

נקטרינות
1 ק"ג נקטרינות חתוכות לשמיניות
1 ליטר מים
300 גרם סוכר
200 גרם דבש
מיץ לימון משני לימונים
1 כפית תמצית מי זהר (תמצית מי פרחים לא מי ורדים)


אופן הכנה
להרתיח את המים, הסוכר, מיץ הלימון, מי הזהר והדבש יחד עד לרתיחה.
כשהנוזל רותח יש להוסיף את הנקטרינות לבישול קצר עד שהן חצי רכות (לא רכות מדי).
להוציא את הנקטרינות המבושלות ולקרר במי קרח.

אופן הכנת הרוטב
100 סמק מהנוזל שבו בושלו הנקטרינות
100 גרם סוכר
100 גרם דבש
להרתיח הכל יחד כ-8 דקות.

אופן הכנת קרם המסקרפונה
250 גרם גבינת מסקרפונה
350 שמנת מתוקה
100 גרם אבקת סוכר
חצי כפית תמצית מי זהר או 20 ג"ר מי זהר

להקציף את כל חומרי קרם המסקרפונה יחד במיקסר עד קבלת קרם יציב וחזק.

בניית המנה
במרכז הצלחת יש להניח רינג או טבעת. להניח בתחתית הרינג/טבעת את שערות הקדאיף האפויות.

לצקת מעל שערות הקדאיף רוטב.

מעל לסדר שכבה גבוהה של נקטרינות מבושלות ועליהן לשפוך קרם מסקרפונה.

ליישר את קרם המסקרפונה בקצה הרינג או הטבעת, לשחרר את הרינג או הטבעת בעזרת סכין חדה מסביב ולקשט במעט שערות קדאיף ולצקת רוטב מעל.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה