קדירת עוף משכרת

1 עוף מחולק לנתחים1 כף קמח2 כפות שמןמלח ופלפל גרוסלמרינדה1 בקבוק יין אדום באיכות טובה2 גזרים קלופים ופרוסים1 גבעול סלרי בשרני קצוץ לגפרורים20 בצלצלים קטנטנים קלופים אבל שלמים2 ענפי טימין2 עלי דפנה3 ענפי פטרוזיליהפלפל שחור כתושלהגשה1 כפית שמן זית100 גר' חזה אוז מעושן חתוך לקוביות קטנותסלסלה של פטריות כפתור שמפיניון קטנטנות טריותכף פטרוזיליה קצוצהאופן הכנהיום קודם שופכים את בקבוק היין לסיר ומרתיחים קלות עד שהנוזל מצטמצם לכדי שני שליש מהכמות, מצנניםמניחים בקערה את העוף, הגזר, סלרי הבצלצלים ועשבי התיבול, שופכים את היין המצומצם מעל ושומרים מכוסה במקרר עד לשעת הבישול.למחרתמסננים את הירקות והעוף ושומרים את הנוזלים בצדמפרידים את העוף מהירקות ומיבשים בעזרת נייר סופגמתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל גרוס, מצפים קלות בקמח ומשחימים בתוך קדירה עמוקה עם שתי כפות שמןמוציאים את העוף מהקדירה, מכניסים את הירקות המסוננים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמשחימים מעט, מחזירים את נתחי העוף המטוגנים ושופכים מעל את נוזלי המרינדה.מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקותבינתיים מטגנים במחבת קטנה את קוביות חזה האווז בכפית שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות.שופכים ומערבבים בעדינות את תוכן המחבת לתוך קדירת העוף ומפזרים פטרוזילה קצוצה מעל.מגישים מתוך הקדירה או בצלחות עמוקות

1 עוף מחולק לנתחים
1 כף קמח
2 כפות שמן
מלח ופלפל גרוס

למרינדה
1 בקבוק יין אדום באיכות טובה
2 גזרים קלופים ופרוסים
1 גבעול סלרי בשרני קצוץ לגפרורים
20 בצלצלים קטנטנים קלופים אבל שלמים
2 ענפי טימין
2 עלי דפנה
3 ענפי פטרוזיליה
פלפל שחור כתוש

להגשה
1 כפית שמן זית
100 גר' חזה אוז מעושן חתוך לקוביות קטנות
סלסלה של פטריות כפתור שמפיניון קטנטנות טריות
כף פטרוזיליה קצוצה

אופן הכנה
יום קודם שופכים את בקבוק היין לסיר ומרתיחים קלות עד שהנוזל מצטמצם לכדי שני שליש מהכמות, מצננים

מניחים בקערה את העוף, הגזר, סלרי הבצלצלים ועשבי התיבול, שופכים את היין המצומצם מעל ושומרים מכוסה במקרר עד לשעת הבישול.

למחרת
מסננים את הירקות והעוף ושומרים את הנוזלים בצד

מפרידים את העוף מהירקות ומיבשים בעזרת נייר סופג

מתבלים את נתחי העוף במלח ופלפל גרוס, מצפים קלות בקמח ומשחימים בתוך קדירה עמוקה עם שתי כפות שמן

מוציאים את העוף מהקדירה, מכניסים את הירקות המסוננים ומקפיצים כ-5 דקות עד שמשחימים מעט, מחזירים את נתחי העוף המטוגנים ושופכים מעל את נוזלי המרינדה.

מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כ-30 דקות

בינתיים מטגנים במחבת קטנה את קוביות חזה האווז בכפית שמן זית, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות.

שופכים ומערבבים בעדינות את תוכן המחבת לתוך קדירת העוף ומפזרים פטרוזילה קצוצה מעל.

מגישים מתוך הקדירה או בצלחות עמוקות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר