קדירת פירות ים זוגית עם מרטיני וחמאת עגבניות מיובשות

מנה לוולנטיינ'ס דיי 2010:פירות ים: פירות ים נודעים כמעוררי חשק, זאת הודות לקונוטציה של אפרודיטה העולה מן הים, וכן הודות לעובדה שהם עשירים בחלבון המסייע בשמירה על הפוריות.צדפות הן פרי ים עשיר באבץ האחראי לייצור טוסטסטרון, והאגדה מספרת שהמאהב הנודע קזנובה נהג לאכול כמות מכובדת של צדפות לארוחת בוקר.מצרכים למנה זוגית: 2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ 10 יח' שרימפס מקולפים ונקיים300 גר' מולים טריים200 גר' קלמארי נקי חתוך לטבעות100 גר' ראשי קלמארי נקיים50 גר' חמאה רכה (לא מהמקרר)30 גר' עגבניות מיובשות60 מל' מרטיני חצי יבש "ביאנקו"100 מל' שמנת מתוקה1 חבילה עירית קצוצה לקישוטאופן ההכנה: מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל ומעט שמן זית.אופים בתנור ב- 200 מעלות 25 דקות.בינתיים, במעבד מזון טוחנים יחד את החמאה והעגבניות המיובשות למרקם חלק ככל האפשר ומעבירים למקרר.מחממים סיר בנפח של כ- 3 ליטר (שישמש גם להגשה), מוסיפים לסיר חצי מכמות החמאה ואת פירות הים ומתבלים במלח ופלפל.מערבבים היטב ומבשלים כדקה על אש גבוהה.מוסיפים את המרטיני ומבשלים עוד חצי דקה.מוסיפים את השמנת, שאר החמאה ותפוחי האדמה האפויים.ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך ופירות הים מוכנים (כ- 4 דקות נוספות). מקשטים בעירית ומגישים.ארוחת ולנטיין תוגש ביום א' 14/2 בכל הגוצ'ותסניף בן גוריון: דיזינגוף פינת שד' בן גוריון 03-5222886סניף אבן גבירול: רח' אבן גבירול 14 03-6911903סניף רמת החי"ל: רח' הברזל 7 03-6482999

מנה לוולנטיינ'ס דיי 2010:
פירות ים: פירות ים נודעים כמעוררי חשק, זאת הודות לקונוטציה של אפרודיטה העולה מן הים, וכן הודות לעובדה שהם עשירים בחלבון המסייע בשמירה על הפוריות.
צדפות הן פרי ים עשיר באבץ האחראי לייצור טוסטסטרון, והאגדה מספרת שהמאהב הנודע קזנובה נהג לאכול כמות מכובדת של צדפות לארוחת בוקר.

מצרכים למנה זוגית:
2 תפוחי אדמה מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
10 יח' שרימפס מקולפים ונקיים
300 גר' מולים טריים
200 גר' קלמארי נקי חתוך לטבעות
100 גר' ראשי קלמארי נקיים
50 גר' חמאה רכה (לא מהמקרר)
30 גר' עגבניות מיובשות
60 מל' מרטיני חצי יבש "ביאנקו"
100 מל' שמנת מתוקה
1 חבילה עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:
מתבלים את תפוחי האדמה במלח ופלפל ומעט שמן זית.
אופים בתנור ב- 200 מעלות 25 דקות.
בינתיים, במעבד מזון טוחנים יחד את החמאה והעגבניות המיובשות למרקם חלק ככל האפשר ומעבירים למקרר.
מחממים סיר בנפח של כ- 3 ליטר (שישמש גם להגשה), מוסיפים לסיר חצי מכמות החמאה ואת פירות הים ומתבלים במלח ופלפל.
מערבבים היטב ומבשלים כדקה על אש גבוהה.
מוסיפים את המרטיני ומבשלים עוד חצי דקה.
מוסיפים את השמנת, שאר החמאה ותפוחי האדמה האפויים.
ממשיכים לבשל עד שהרוטב מסמיך ופירות הים מוכנים (כ- 4 דקות נוספות). מקשטים בעירית ומגישים.

ארוחת ולנטיין תוגש ביום א' 14/2 בכל הגוצ'ות
סניף בן גוריון: דיזינגוף פינת שד' בן גוריון 03-5222886
סניף אבן גבירול: רח' אבן גבירול 14 03-6911903
סניף רמת החי"ל: רח' הברזל 7 03-6482999

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר