זמן הכנה: 20 דקות
כמות: 8-6 מנות
מצרכים להכנת קבבוני דגים
1 וחצי ק"ג פילה דג לבן קצוץ
1 כפית כמון
250 גרם פטרוזיליה קצוצה
2 כפיות מלח גס
3 ביצים
מרכיבי הרוטב
2 ק"ג עגבניות חתוכות גס
1 ליטר נוזל דגים (ניתן גם להשתמש בנוזל ירקות)
6 -4 שיני שום
1 כפית פלפל שטה
100 גרם סוכר
100 גרם כוסברה
21 כוס יין לבן יבש
1 ק"ג גמבה
1 פלפל חריף
מלח/ פלפל לבן
אופן ההכנה
לשים יחדיו את כל מרכיבי קבבוני הדג ומניחים במקרר לשעה. לאחר מכן יוצרים קבבונים באורך 4 – 3 ס"מ.
צורבים במחבט לוהט עם מעט שמן את הקבבונים (כל הצדדים).
מוסיפים את היין, נוזל הדגים ואת התבלינים ומבשלים 20 דקות נוספות.
מעבירים את הרוטב לקדרה עמוקה, מוסיפים את קבבוני הדגים ואופים בחום בינוני כ- 30 דקות.
טיפ השף: מומלץ להגיש את המנה עם פירה במרקם קטיפתי.
מסעדת "הפינה בכחול": בית חייל האוויר, רח' ז'בוטינסקי 15 הרצליה