fbpx

קובה טלה וקוסקוס ברוטב עגבניות יין לבן וטימין

4 מנותחומרים לקובה:1/2 חבילת קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"500 גרם בשר טלה טחון1 צרור פטרוזיליה קצוצה3 שיני שום כתושותגרידת לימון 1קורט בהרטמלח פלפל שחור גרוס1 ביצה4 כפות שמן זית איכותיאופן הכנת הקובה:להכין את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (400 גרם לאחר בישול).בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרת המרכיבים זה לתוך זה.ליצור קציצות עגולות ושטוחות, ולהניח במקרר למשך חצי שעה לפחות.חומרים לרוטב:2 קופסאות של עגבניות קלופות שלמות איטלקיות1 כוס יין לבן משובח1 גזר חתוך לקוביות קטנות1 בצל חתוך לקוביות קטנות3 ענפי סלרי פרוסים דק4 שיני שום כתושות4 ענפי טימין טרי רק העלים קצוצים2 כפות רסק עגבניות4 כפות שמן זית איכותימלח ופלפל שחור גרוסאופן הכנת הרוטב:בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ- 10 דקות, על להבה נמוכה.להוסיף את השום והטימין, ולטגן יחד כ 2-3 דקות נוספות.להוסיף את רסק העגבניות ולטגן שתי דקות נוספות. להוסיף את העגבניות הקלופות והיין, ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.לתבל במלח פלפל לפי הטעם, ולבשל 5 דקות בלהבה בינונית. להוסיף את קציצות הקובה, לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-10 דקות.להפוך את הקציצות ולבשל כ- 5 דקות נוספות.הגשה:להגיש חם, עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל, ופלח לימון לכל מנה.צילום: איליה מלניקוב
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

4 מנות

חומרים לקובה:
1/2 חבילת קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
500 גרם בשר טלה טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
גרידת לימון 1
קורט בהרט
מלח פלפל שחור גרוס
1 ביצה
4 כפות שמן זית איכותי

אופן הכנת הקובה:
להכין את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (400 גרם לאחר בישול).
בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרת המרכיבים זה לתוך זה.
ליצור קציצות עגולות ושטוחות, ולהניח במקרר למשך חצי שעה לפחות.

חומרים לרוטב:
2 קופסאות של עגבניות קלופות שלמות איטלקיות
1 כוס יין לבן משובח
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 ענפי סלרי פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
4 ענפי טימין טרי רק העלים קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת הרוטב:
בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ- 10 דקות, על להבה נמוכה.
להוסיף את השום והטימין, ולטגן יחד כ 2-3 דקות נוספות.
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן שתי דקות נוספות.
להוסיף את העגבניות הקלופות והיין, ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
לתבל במלח פלפל לפי הטעם, ולבשל 5 דקות בלהבה בינונית.
להוסיף את קציצות הקובה, לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-10 דקות.
להפוך את הקציצות ולבשל כ- 5 דקות נוספות.

הגשה:
להגיש חם, עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל, ופלח לימון לכל מנה.

צילום: איליה מלניקוב

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר