קודם בתערוכה אחר כך בחנויות: פסיפלורת הרוגבי, עץ העגבניות, בטטת ה'לוקומו' והחבוש הבנגלי ה'קדוש'

כמו בכל שנה, גם בתערוכת 'אגרו משוב ה 18' שתתקיים בתאריכים 9-10 בינואר הקרוב בגני התערוכה ת"א, מוקד האטרקציה יהיה ביתן החדשנות בו יוצגו פירות וירקות שאינם מוכרים בארץ, ומוצגים בפעם הראשונה לציבור הרחב ולציבור החקלאים.

השנה יוצגו לראשונה פסיפלורת הענק בגודל כדור רוגבי המתאימה לסלט ירקות ולמרק, 'עץ העגבניות' הייחודי מדרום אמריקה עם פרי מתוק-מתוק בטעם אקזוטי, בטטת ה'לוקומו' הגדלה על עץ ירוק עד, והחבוש הבנגלי – הידוע גם בכינוי פרי 'העץ הקדוש'.

"העמותה לפירות אקזוטיים" המציגה בביתן החדשנות, טרחה כל השנה על טיפוח ואקלום של פירות שאינם מוכרים עדיין בישראל לתנאי האקלים והקרקע הייחודיים לארץ, ואנחנו נקבל טעימה ראשונה ממה שצפויים להיות להיטים גדולים של שוק הפירות האקזוטיים בשנים הבאות.

במסגרת תערוכת 'אגרו משוב ה 18' תוצג לראשונה פסיפלורת הרוגבי הענקית הגדולה מהפרי הידוע לנו פי 15. בניגוד לשימוש המקובל בזרעים של הפסיפלורה הרגילה, בפסיפלורת הרוגבי משתמשים בקליפה כתוספת לסלט ירקות או לבישול כירק למרק. בניגוד לפרי הקטן, טעמה חמצמץ וייחודי, ניתן לזהות אותה לא רק בגלל הגודל, אלא גם בזכות הפסים הלבנים הדקורטיביים שמעטרים את הקליפה, והופכים את הפרי לבעל נוכחות לצדם של הפירות הגדולים, בקיץ או בחורף.

'עץ העגבניות' – טמרילו שאינו מוכר עדיין בארץ. פרי עץ העגבניות גדל על עץ ולא על שיח, כירק לסלט המוכר בארץ. הפרי מאופיין במראה דומה לעגבנייה המוכרת, בצבע אדום דומיננטי, אבל בניגוד לעגבנייה הוא בעל טעם מתוק מאוד, דומיננטי ואקזוטי. ניתן לאכול אותו בשל אחרי קילוף הקליפה, או כתוספת לסלט פירות, לפתן, ריבה מתוקה או צ'טני פיקנטי. הצמח, שמקורו מאמריקה הדרומית, התאקלם והפך כבר ללהיט בפורטוגל ובניו-זינלד. אומרים לנו כי תנאי האקלים בישראל מבטיחים לו כאן הצלחה בגידול בקנה מידה גדול לאחר שיושלמו כל הניסיונות להתאים אותו לגידול בארץ.

'בטטת' הלוקומו היא אחת ההפתעות של הטבע. אנחנו רגילים לראות את הבטטה גדלה על שיח חד שנתי, אולם ה'בטטה' הזאת גדלה על עץ ירוק-עד, והייתה מוכרת כבר בתקופת תרבות האינקה שנכחדה. עץ ה'בטטה' גדל כיום במטעים בכל דרום אמריקה ואף באי הוואי, אבל רק השנה הוא הניב בארץ בפעם ראשונה פרי שיוצג בתערוכה. בטעמו ובטקסטורה הפרי מזכיר את הבטטה, וניתן לעשות שימוש בפרי למגוון קינוחים, מילויים ואף גלידה ומילקשייק.

חבוש בנגלי הידוע גם בכינויו 'פרי העץ הקדוש' – המטיילים הישראלים בהודו נתקלו מן הסתם ברחובות הערים והכפרים בדוכנים המציגים את מגוון האפשרויות לשימוש בפרי זה.
השנה יוכל הקהל להתרשם מהפרי הייחודי הגדל על עץ גבוה המשמש בהודו, באנגלדש, תיאלנד ופקסיטן לרפואה עממית. מטיפול נגד הקשות נחש וכוויות עור, דרך טיפול בעקרות בקרב נשים ועד לסירופים להרגעה ולשינה. לתרבות ההודית אין ספור שימושים לחבוש הבנגלי, שאף קיבל את השם המכובד "פרי העץ הקדוש". לפרי החבוש הבנגאלי יש אכן תכונות אנטיביוטיות, אולם מעבר לכך מדובר בפרי טעים מאוד למאכל שהוא טרי, או להכנת ריבות, קינוחים וסוג ייחודי של לימונדה מרעננת.


תערוכת אגרו משוב ה-18, 9-10 בינואר 2008 בגני התערוכה ת"א
מחיר כניסה – 80 ₪
שעות פעילות: יום ד': 20:00-10:00; יום ה': 18:00-10:00
לפרטים נוספים אודות התערוכה www.agromashov.net, טל. 08-6273838






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה