קונפי שוק מולארד מונח על צאטני חבושים, ניצני אספרגוס ורוטב רימונים

 

חומרים לקונפי
10 שוק מולארד
500 גרם שומן אווז מומס
10 גבעולי טימין
10 עלי דפנה
10 פלפל אנגלי
8 שיני שום קלוף
8 חבושים מקולפים ומגולענים חתוך לרבעים
2 לימונים טריים חתוכים
5 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון

אופן ההכנה לקונפי מולארד
יש לפזר את השוקיים של המולארד בתבנית שטוחה ורחבה, למרוח עליהם את השומן אווז ולפזר את שאר התבלינים, כולל בצדדים.

חומרים לצאטני חבושים
6 חבושים קלופים מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות (יש לחלוט זמן קצר במים חמים)
4 בצל אשלוט חתוך לקוביות קטנות
3 כפות דבש דבורים טהור
4 כפות חומץ פטל
2 כוכבי אניס
1 מקל קינמון
1 כף מלימון סחוט
25 גרם מחמאה
מעט ניצני טימין

אופן ההכנה לצ’אטני חבושים
להמיס את המחמאה בסיר להוסיף את בצל האשלוט והחבושים
להזהיב קלות ולהוסיף את שאר החומרים לערבב ולבשל על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך ועדין

חומרים לרוטב רימונים
4 בצל אשלוט
3 גיבעולי טימין
100 סמק יין פורט (מתוק)
50 סמק רכז רימונים
4 כפות דבש
1 מקל קינמון
100 סמק נוזל בקר

אופן הכנת הרוטב
לרכז בסיר קטן את כל החומרים להביא לרתיחה קלה ולרכז על אש נמוכה עד לקבלת הסמכה קלה

אפשר וכדאי לקשט בניצני אספרגוס וגרגירי רימונים






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה