קוסקוס בחמאה ופול ירוק בתוספת שמנת

מצרכים1 שקית קוסקוס 350 גרם להכנה קלה ומהירה1 שקית פול ירוק קפוא3 בצלים בינוניים3 קישואים שלמים2 גבעולי בצל ירוק1 גבעול כרישה פרוס3 גבעולי סלרי קצוצים דקחצי מיכל שמנת מתוקה או צמחית2 כפות שמן זית3 שיני שום פרוסות50 גרם חמאהתבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון, אגוז מוסקט מגורד, כורכוםהוראות הכנהמאדים את הבצל ושמן הזית עד שהבצל מזהיב. מוסיפים את השום הפרוס עד להשחמה. מוסיפים את כל הירקות ומאדים כ-5 דקות.מוסיפים את הפול וממלאים מים עד כדי 2 ס"מ מעל גובה הירקות.מביאים לרתיחה, מוסיפים את השמנת המתוקה/צמחית ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שכל הירקות יתרככו.מכינים את גרגירי הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. במקום בשמן משתמשים ב-50 גרם חמאה מומסת.מגישים בלווי הרוטב והירקות. ניתן לעטר את גרגירי הקוסקוס בפלחי שקדים, צנוברים קלויים ובצימוקים.

מצרכים
1 שקית קוסקוס 350 גרם להכנה קלה ומהירה
1 שקית פול ירוק קפוא
3 בצלים בינוניים
3 קישואים שלמים
2 גבעולי בצל ירוק
1 גבעול כרישה פרוס
3 גבעולי סלרי קצוצים דק
חצי מיכל שמנת מתוקה או צמחית
2 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
50 גרם חמאה
תבלינים לפי הטעם: מלח, פלפל, כמון, אגוז מוסקט מגורד, כורכום

הוראות הכנה
מאדים את הבצל ושמן הזית עד שהבצל מזהיב.

מוסיפים את השום הפרוס עד להשחמה.

מוסיפים את כל הירקות ומאדים כ-5 דקות.

מוסיפים את הפול וממלאים מים עד כדי 2 ס"מ מעל גובה הירקות.

מביאים לרתיחה, מוסיפים את השמנת המתוקה/צמחית ומבשלים על אש קטנה כ-45 דקות עד שכל הירקות יתרככו.

מכינים את גרגירי הקוסקוס לפי ההוראות שעל השקית. במקום בשמן משתמשים ב-50 גרם חמאה מומסת.

מגישים בלווי הרוטב והירקות.

ניתן לעטר את גרגירי הקוסקוס בפלחי שקדים, צנוברים קלויים ובצימוקים.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר