fbpx

קוסקוס וירקות

חומרים:1 שקית קוסקוס 350 גר' מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה6 שיני שום כתושות2 בצלים בינוניים שלמים½ – ¾ כוס שמן (מומלץ שמן זית)2 פלפלים חריפים קצוצים דק3 קישואים בינוניים2 פלפלים ירוקים מתוקים חתוכים לקוביות1 גמבה חתוכה לקוביות.5 עגבניות בשולות קלופות חתוכות לקוביות1/2 כרוב לבן חתוך לרבעים500 גרם דלעת2 גזרים חתוכים לחצאים250 גרם חומוס יבש שהושרה לילה קודם, או מקופסהמלח, פלפל לפי טעםההכנה:בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, מוסיפים את השום, הבצל והירקות ומזהיבים כ- 10 דקות.מוסיפים כ-2 ליטר מים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 45 דקות. בשלב זה אפשר להוסיף את גרגירי החומוס.את גרגירי הקוסקוס מכינים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.מתכון זה מאד גמיש. הקוסקוס מתאים להגשה עם כל סוגי הירקות המבושלים.אין חובה להשתמש בכל הירקות, ניתן להשתמש בירקות העונה ולהוסיף גם ירקות נוספים בהתאם לעונה ולטעם האישי.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
1 שקית קוסקוס 350 גר' מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
6 שיני שום כתושות
2 בצלים בינוניים שלמים
½ – ¾ כוס שמן (מומלץ שמן זית)
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
3 קישואים בינוניים
2 פלפלים ירוקים מתוקים חתוכים לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות.
5 עגבניות בשולות קלופות חתוכות לקוביות
1/2 כרוב לבן חתוך לרבעים
500 גרם דלעת
2 גזרים חתוכים לחצאים
250 גרם חומוס יבש שהושרה לילה קודם, או מקופסה
מלח, פלפל לפי טעם

ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, מוסיפים את השום, הבצל והירקות ומזהיבים כ- 10 דקות.
מוסיפים כ-2 ליטר מים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 45 דקות.
בשלב זה אפשר להוסיף את גרגירי החומוס.
את גרגירי הקוסקוס מכינים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון זה מאד גמיש. הקוסקוס מתאים להגשה עם כל סוגי הירקות המבושלים.
אין חובה להשתמש בכל הירקות, ניתן להשתמש בירקות העונה ולהוסיף גם ירקות נוספים בהתאם לעונה ולטעם האישי.



Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר