קוסקוס וירקות

 

חומרים:
1 שקית קוסקוס 350 גר' מסדרת קוסקוס זה משפחה חמה
6 שיני שום כתושות
2 בצלים בינוניים שלמים
½ – ¾ כוס שמן (מומלץ שמן זית)
2 פלפלים חריפים קצוצים דק
3 קישואים בינוניים
2 פלפלים ירוקים מתוקים חתוכים לקוביות
1 גמבה חתוכה לקוביות.
5 עגבניות בשולות קלופות חתוכות לקוביות
1/2 כרוב לבן חתוך לרבעים
500 גרם דלעת
2 גזרים חתוכים לחצאים
250 גרם חומוס יבש שהושרה לילה קודם, או מקופסה
מלח, פלפל לפי טעם

ההכנה:
בסיר רחב ושטוח מחממים את השמן, מוסיפים את השום, הבצל והירקות ומזהיבים כ- 10 דקות.
מוסיפים כ-2 ליטר מים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ- 45 דקות.
בשלב זה אפשר להוסיף את גרגירי החומוס.
את גרגירי הקוסקוס מכינים לפי ההוראות שעל גבי האריזה.

מתכון זה מאד גמיש. הקוסקוס מתאים להגשה עם כל סוגי הירקות המבושלים.
אין חובה להשתמש בכל הירקות, ניתן להשתמש בירקות העונה ולהוסיף גם ירקות נוספים בהתאם לעונה ולטעם האישי.








היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה