קורס שנתי: בעקבות הטעמים המקוריים של ארץ ישראל המקראית

10 מפגשים בפארק נאות קדומים לגילוי האוכל הארצישראלי המקורי. הרצאות, סיורים בשבילי הפארק, ליקוט צמחי בר ותבלין ולקינוח הכנת ארוחה קדומה. ימי שישי אחת לחודש בהדרכת ד"ר טובה דיקשטיין - מומחית לשחזור אוכל מקראי

כל מפגש יסתיים בהכנת ארוחה משותפת בשטח בה טועמים היסטוריה על פי מתכונים עתיקים וטכניקות שנלמדו באותו יום. צילום ידין גלעדי
כל מפגש יסתיים בהכנת ארוחה משותפת בשטח בה טועמים היסטוריה על פי מתכונים עתיקים וטכניקות שנלמדו באותו יום. צילום ידין גלעדי

פארק נאות קדומים מזמין לצאת למסע שורשים בארץ ישראל הקדומה, לגלות ולטעום מחדש את טעמיו המרתקים של האוכל הארץ ישראלי. ד"ר טובה דיקשטיין, מומחית לאוכל הארץ ישראלי הקדום, עסקה במסע שורשים קולינרי אל תקופת המקרא, ואת התובנות והידע שלה היא חולקת עם משתתפי הקורס "מסע שורשים קולינרי", שיתקיים בפארק נאות קדומים. הם ייצאו עם טובה דיקשטיין לסיורי עומק בשבילי נאות קדומים למפגש עם צמחים ונופים תנ"כיים קדומים, במהלכם היא תחשוף בפניהם את הטעמים, הריחות, המתכונים והמנהגים שנשמרו בין דפי ההיסטוריה, ואת האגדות, הממצאים הארכיאולוגיים, הבוטניים והזואולוגיים והטקסטים הקדומים בהם השתמשה במחקרה "על שולחן האוכל הארץ ישראלי הקדום".

ד"ר טובה דיקשטיין
ד"ר טובה דיקשטיין

כל מפגש יתחיל בסיפור קצר אודות הנושא החודשי, אגדה מיוחדת ואמונות עתיקות, הסבר על ערכיהם התזונתיים והרפואיים של הצמחים והמאכלים השונים. לאחר מכן, יצאו המשתתפים לטייל בטבע, בין הנופים הקדומים, להתנסות במלאכות חקלאיות – חריש בעזרת חמור, זריעת מינים קדומים של חיטה, הכנת גבינה בעזרת שרף תאנה, ליקוט צמחי בר ותבלין, פירות ,ועוד מטעמים ומזונות שונים. כל מפגש יסתיים בהכנת ארוחה משותפת בשטח, בה טועמים היסטוריה על פי מתכונים עתיקים וטכניקות שנלמדו באותו יום, ובעזרת חומרי הגלם שליקטו המשתתפים בסיור. בחלק מהמפגשים יוכלו המשתתפים לקחת הביתה מוצרים כמו פקעי צלפים וזיתים לכבישה, או צמחי תבלין יבשים. בסוף השנה יקבלו המשתתפים חוברת מתכונים שהוכנו במהלך השנה.

דגים עם כרישה. צילום אנטולי מיכאלו
דגים עם כרישה. צילום אנטולי מיכאלו

לצד ד"ר טובה דיקשטיין יתארחו מרצים נוספים. איליה נוי מאיר – אגרונומית ומנהלת את בית הבד "ריש לקיש", תגיע למפגש בנושא שמן זית; מוטי קלמנוביץ – מנהל קורסי ברמנים וכתב יין, יעביר סדנת יין; וחגי בן יהודה – אופה ודור חמישי לאופי לחם שמגדל את הדגנים העתיקים של ארץ ישראל, יעביר סדנת לחמים בה ילמדו על סוגי הקמח ויתרונותיהם. הקורס יתקיים פעם בחודש בימי שישי, 10 מפגשים בני שלוש שעות וחצי בשעות 9:00-12:30. כל מפגש מתמקד בנושאים ובחומרי גלם שונים, בהתאם לעונות השנה ולמועד המפגש.

השתתפות מגיל 18 ומעלה. מחיר קורס מלא של 10 מפגשים: 2000 ₪ למשתתף (כולל ציוד וחומרי גלם). למידע נוסף והרשמה: 08-9770758 או באתר

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה