קח תמר ברהי – ותהיה לי בריא

יוצאי עיראק מכירים אותו היטב, וכל שנה קצת לפני ראש השנה מתחילים הוויכוחים למי יש את הברהי הכי מוצלח.
מדובר בזן מאוד מיוחד של תמר, שעובר גדיד פעם בשנה בסוף הקיץ ולפני החגים, צבעו צהוב – כתום, ומכיוון שהגדיד שלו קצר מאוד,רק עשרה ימים, מכנים אותו הדקלאים "הבוז'ולה של התמרים".

הברהי נאכל כשהוא בוסר למעשה, ללא תהליכי שימור וייבוש, וזאת בזכות העפיצות הנמוכה שלו.
מומלץ להקפיאו ל- 48 שעות ולהפשיר, ואז מקבל הברהי טעם מעודן ורכות נפלאה.
לזן הברהי מיוחסות סגולות של חיוניות ובריאות, תרגום השם "ברהי" מערבית הוא בריא ושלם.

את הברהי ניתן להשיג בחנות המפעל של "תמרים פלוס" בקיבוץ כנרת, שנחשב למטע הגדול בארץ של זן הברהי, בגידול ובייצוא לחו"ל.









היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה