קייל – אפשר גם לשתות

זן קייל בעל עלים מותאמים להכנת שייקים ירוקים. כוס קייל מכילה יותר סידן מכוס חלב

חקלאי אגודת עין יהב מגדלים את צמח הקייל, המהווה חלק ממשפחת מזונות העל (סופר פוד) שמכילים ריכוז גבוה מאוד של חומרים מזינים.
זן הקייל לשתייה אותו מגדלים שם, מתאים להכנת שייקים ומיצי בריאות, מאחר שעליו אינם מכילים חומרים היוצרים טעם של מרירות קלה המאפיין זני קייל אחרים.

החקלאים הגאים מסבירים כי ההבדל בין סוגי הקייל נובע בעיקר משיטת הגידול בעין יהב, שמשלבת אקלים מדברי נוח לגידול והשקיה במים מליחים של אזור הערבה, המשנים את התנהגות הצמח.
לדבריהם, כוס משקה של קייל מכילה רמות גבוהות של חומצה פולית ויותר סידן מאשר בכוס חלב. הוא גדל ללא הדברה ואפשר לשלב את עליו גם באפייה.

דניאל לב, מנכ"ל אגודת עין יהב, אומר שהתחזיות לגבי הקייל מאוד אופטימיות. "הצרכנים בישראל לומדים להכיר את הצמח והוא יהפוך לאחד הירקות המרכזיים במטבח הישראלי", הוא אומר. "כרגע הוא גדל בכמויות מצומצמות, אבל בכוונתנו להגדיל את הכמויות במקביל לחדירה לשוק".

 

עין יהב היא משווקת הירקות הגדולה בישראל.

עדכונים על ירקות חדשים ומיוחדים בעמוד הפייסבוק "יופי של ירקות"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר