קימל בגלבוע – חווייה כפרית מהודרת

אחרי ההצלחה של מסעדת קימל בתל אביב, ובסמוך לפתיחת מסעדת התרנגול הכחול התל אביבית גם כן; יצא באחרונה השף שאול בן אדרת בצעד מפתיע, ופתח אחות למסעדותיו בעמק יזרעאל, סמוך לגלבוע

אחרי ההצלחה של מסעדת קימל בתל אביב, ובסמוך לפתיחת מסעדת התרנגול הכחול התל אביבית גם כן; יצא באחרונה השף שאול בן אדרת בצעד מפתיע, ופתח אחות למסעדותיו בעמק יזרעאל, סמוך לגלבוע.
המסעדה קיבלה את השם המתבקש "קימל בגלבוע", והיא מציעה לאורחים חווייה כפרית מהודרת, עם תפריט הדומה ברובו לזה של המסעדה בתל אביב.

את המסעדה פתח בן אדרת עם שותף בשם בן שחם, המתפקד במקביל גם כשף בפועל של המסעדה. הם פתחו את קימל בגלבוע במבנה דמוי בקתה רחבת ידיים, עם בר גדול באמצע ושפע מקומות ישיבה המשקיפים אל הנוף, כולל חדר פרטי לטובת אירועים; דבר מקובל באזור המרכז אך נדיר יחסית בצפון הארץ.

התפריט דומה כאמור ברובו לזה של קימל התל אביבית. מנות ראשונות דוגמת ריזוטו מצוין המכיל חתיכות גדולות של מספר פטריות יער עם תרד, שמנת, פרמז'ן וכמהין, שאינו דביק כמו ריזוטו קלאסי אלא אוורירי יותר (49 ₪), או פטה כבד עוף נימוח עם צנוברים וריבת גזר מיוחדת (42 ₪), תמצאו גם במסעדה התל אביבית. שם הן מתומחרות יקר יותר בכמה שקלים.
מנה אחרת ייחודית למסעדה הצפונית היא שקשוקה תרד, המוגשת באופן מפתיע כמנה ראשונה וללא קשר לארוחות בוקר. השקשוקה כוללת תרד, גבינת קשקשבל ושמנת, ההופכים אותה למנה חלבית במיוחד (42 ₪).

מתפריט המנות העיקריות טעמנו פילה דניס, הנעשה היטב על הפלנצ'ה בתיבול עדין מאוד, כולל סלסלת עגבניות מרעננת הודות לנענע ששילבו בה, וטחינה גולמית (92 ₪). כמו השקשוקה, גם מנה זאת ייחודית למסעדה הצפונית, והיא שומרת על רמה דומה למנות הקלאסיות של קימל מבחינת איכות המנה והיצירתיות שבשילוב הרכיבים השונים.
מנה ייחודית דומה ברמתה היא שאטו בריאון פילה, נתח עשוי היטב ומדמם במידה הנכונה של בשר בקר, המוגש עם קרם כמהין ואגוזים, המגיעים על הבשר ומספקים את הטוויסט המיוחד המאפיין את קימל.

מהקינוחים טעמנו שניים: אצבעות שוקולד רושה עם קראנץ' אגוזים היו טובות, אך לא מלהיבים. זהו קינוח טוב למי שצריך שוקולד מתוק לאחר הארוחה (33 ₪).
לעומת זאת, הפחזניות במילוי קרם וניל המוגשות על רוטב תות פטל (33 ₪), היו ממש מעדן. הפחזניות עשויות היטב, קרם הווניל אמיתי ונדיב בכמותו, והרוטב השלים היטב את המנה.

קימל בגלבוע, היא הזדמנות ליהנות מאוכל ברמה גבוהה גם בצפון הארץ; אוכל שאינו מתפתה למטבח הגלילי המתפתח, אלא שומר על המאפיינים שבן אדרת אימץ לעצמו בעיר הגדולה. זו אופציה מצוינת עבור הצפוניים, כמו גם לתיירים וטיילים המגיעים לאזור ורוצים ליהנות מפרי היצירה של השף הידוע.

קימל בגלבוע
אתר סקי כביש התענכים, דרך נוף הגלבוע
טל. 057-9444104
א'-שבת, 12:00 עד הלקוח האחרון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר