קינואה בטעם גזר

 

המצרכים:
1/2 קילו קינואה (1 שקית)
3 גזרים בינוניים, קלופים ומגורדים גס בפומפיה
1 בצל יבש, בינוני קצוץ דק
3-4 כפות שמן זית
מים קרים עד כיסוי

אופן ההכנה:
יוצקים את השמן לסיר, מוסיפים את הגזר והבצל, מציתים את האש, להבה גדולה.
מערבבים, מכסים במכסה, מאדים 2 דקות.
פותחים ומערבבים עוד כ-2 דקות.
מוסיפים את הקינואה ישר מהשקית, מערבבים.
ממשיכים לערבב עד שהקינואה מתלהטת, אפשר לבדוק עם גב כף היד.
מוסיפים את המים הקרים, וכשרותח מנמיכים את האש, מכסים במכסה ולא פותחים אותו 20 דקות.
כעבור 20-25 דקות פותחים את המכסה, ובודקים עם מזלג עד תחתית הסיר אם המים נספגו, ואז מכבים. מכסים במגבת מעל המכסה.
אחרי 15 דקות פותחים ומאווררים במזלג.

כשמבשלים את הקינואה כמו שצריך, הגרגרים הזעירים נהפכים לשקופים ומולידים זנב קטנטן, לבן. בישול יתר יהפוך אותו לעמילני ודביק.
המים צריכים להיות עד כיסוי בלבד, אותה נקודה מתעתעת שבה לא בטוחים אם המים צפים מעל הגרגרים או הגרגרים מעל המים.

אפשרויות להגשה:
אחת הטובות ביותר לסיר קינואה מוכן:
3 כפות שמן זית
4 כפות סויה קיקומן
מוסיפים את שמן הזית, מערבבים היטב. מוסיפים את הסויה. מערבבים היטב.
שימו לב, אין בכלל מלח בבישול הקינואה. הסויה תמליח אותה.
יש גם אפשרות להוסיף בצל ירוק קצוץ, או עגבניה ויוגורט ומלח גס מעל הכל.


מירית קרקובסקי היא דיאטנית ב-מלב"י – המרכז לטיפול בהשמנת יתר מתחם אסותא






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה