6 מנות
חומרים:
10 קישואים עגולים
1/4 כוס שמן זית
1/2 כף מלח גס
פלפל שחור גרוס
1/2 כוס עלי זעתר קצוצים
3 שיני שום קלופות
100 גרם שקדים מולבנים פרוסים
150 גרם גבינת פטה מפוררת
אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום גבוה (220 מעלות).
חותכים את הקישואים לרבעים.
מערבבים בקערה עם שמן, מלח, פלפל ועלי זעתר.
מעבירים לתבנית ומוסיפים את שיני השום.
מכניסים לתנור ואופים כ- 15 דקות עד שהקישואים מתרככים, אך לא יותר מדי.
מוציאים מהתנור ומקררים לטמפרטורת החדר.
קולים את השקדים במחבת טפלון ללא שומן תוך ערבוב, עד שהם משנים את צבעם לזהוב.
הגשה:
מעבירים את הקישואים לקערה.
מפזרים את השקדים ואת הגבינה ומגישים.
ערכים תזונתיים למנה:
294 קלוריות, 15 גרם פחמימות, 11 גרם חלבון, 23 גרם שומן
המתכון מתוך המוסף המערכתי המיוחד של מתכוני אוכל בריא וטיפים לבישול בריא – "טעם מנטה", המצורף ללא תשלום למגזין מנטה.