קיש בטטה וגבינה

ניתן לרדד ולסדר פסי בצק פריך שתי וערב מעל
מתכון חג שבועות של שף שלום בוסקילה ל'מבושלת' – מהחברות הגדולות בישראל לארוחות מוכנות ולשירותי הסעדה, למוסדות חינוך, חברות, ארגונים ובתי דיור מוגן בכל רחבי הארץ

אביזרים – תבנית פאי בקוטר 28

חומרים לבצק קיש/פאי

(ניתן גם לקנות מוכן)

2 ושליש כוסות קמח

200 ג' חמאה קרה, קוביות

1 חלמון

3 כפות מים

1/2 כפית מלח

אופן ההכנה

בקערת מיקסר, להקציף בוו גיטרה את החמאה לקרמיות. להוסיף חלמון ומים עד שנספג.

להוסיף קמח מנופה ולערבל עד שנטמע. לצנן 30 דקות במקרר.

לשמן ולקמח תבנית פאי. לרדד בצק מעל ולחתוך בהתאם. לחורר תחתית בעזרת מזלג למניעת תפיחה.

לשים בפריזר ל- 30 דקות. שאריות ניתן לשמור לקישוט עליון.

להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.

לאפות 10 דקות, להוציא ולצנן.

חומרים למלית לקיש

2 בטטות גדולות חתוכות לקוביות, צלויות בתנור עד לרכות

150 ג' גבינת פטינה מגוררת

500 ג' גבינת סקי

150 ג' גבינת צהובה מגורדת

4 כפות שמנת מתוקה

1/2 כוס אגוזי מלך קלויים וקצוצים

3 ביצים גודל L

4 כפות קמח

מלח, פלפל לבן

1/8 כפית אגוז מוסקט טחון

1/4 כוס בזיליקום פרוס דק

אופן ההכנה

לחמם תנור ל- 170 מעלות.

לערבב את כל חומרי המלית היטב. לטעום. לצקת על בצק הקיש.

ניתן לרדד ולסדר פסי בצק פריך שתי וערב מעל.

לאפות כ- 40 דקות עד להתייצבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר