קיש בצל וגבינת קממבר

מקור הקיש בחבל לורן הצרפתי, והוא מורכב מבצק פריך בתחתית ומלית מביצים, שמנת, גבינות וירקות. את השמנת מחליף כאן יוגורט כבשים, בתפקיד הירקות מככב הבצל הסגול וגבינות קממבר ופיקורינו נותנות את הטון.חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:לבסיס:2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות1 כפית שטוחה מלח1/2 כפית סוכר1 ביצהלמלית:25 גרם חמאה3 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ3 ביצים גדולות (L)1 גביע (180 גרם) יוגורט כבשים גד1 קופסה (125 גרם) קממבר גד, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ1/2 משולש (80 גרם) פקורינו גד, מגורר גסמלח ופלפל שחור גרוסאופן ההכנה:מכינים את הבסיס ואופים: מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק: קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ. מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף. דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.מחממים תנור ל-175 מעלות.אופים בתנור החם 15-20 דקות, עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות.מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות.מכינים את המלית ואופים: ממיסים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית. מוסיפים בצל ומטגנים 6-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב קלות. מצננים 10 דקות.טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט. מוסיפים גבינות, מלח, פלפל, ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב. יוצקים על הבסיס ומשטחים.אופים בתנור החם 30-35 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב.צילום דן לב

מקור הקיש בחבל לורן הצרפתי, והוא מורכב מבצק פריך בתחתית ומלית מביצים, שמנת, גבינות וירקות. את השמנת מחליף כאן יוגורט כבשים, בתפקיד הירקות מככב הבצל הסגול וגבינות קממבר ופיקורינו נותנות את הטון.

חומרים לתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ:
לבסיס:
2 כוסות (280 גרם) קמח רגיל
175 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית סוכר
1 ביצה

למלית:
25 גרם חמאה
3 בצלים סגולים בינוניים, חצויים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ
3 ביצים גדולות (L)
1 גביע (180 גרם) יוגורט כבשים גד
1 קופסה (125 גרם) קממבר גד, חתוכה לקוביות בגודל 1/2 ס"מ
1/2 משולש (80 גרם) פקורינו גד, מגורר גס
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:
מכינים את הבסיס ואופים:
מערבלים במעבד מזון עם להב פלסטיק: קמח, חמאה, מלח וסוכר לתערובת פירורית. מוסיפים ביצה ומערבלים לכדור בצק.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 30 ס"מ.
מרפדים את תחתית ודפנות התבנית ומוציאים בצק עודף.
דוקרים את הבסיס במזלג ומעבירים למקפיא ל-30 דקות.
מחממים תנור ל-175 מעלות.
אופים בתנור החם 15-20 דקות, עד שהבסיס זהוב קלות. מצננים 10 דקות.
מגבירים את חום התנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית ואופים:
ממיסים חמאה במחבת בינונית על אש בינונית.
מוסיפים בצל ומטגנים 6-8 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל זהוב קלות. מצננים 10 דקות.
טורפים בקערה גדולה ביצים ויוגורט.
מוסיפים גבינות, מלח, פלפל, ואת הבצל המטוגן ומערבבים היטב.
יוצקים על הבסיס ומשטחים.
אופים בתנור החם 30-35 דקות, עד שהקיש זהוב ויציב.

צילום דן לב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר