חומרים לבצק לקיש:
180 גרם קמח
120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
½ כפית מלח
¼ כפית סוכר
2 כפות מי קרח
מספר טיפות מיץ לימון
אןפן ההכנה:
לעבד את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מדי).
לרדד בתבנית בקוטר 26 ולהקפיא.
לאפות אפייה מקדימה של כ– 15דקות עד שמזהיב.
חומרים למילוי:
2 חב' פרומעז
רוזמרין טרי לפי הטעם.
3 ביצים
2 גביעי שמנת חמוצה
מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
כוסברה
אופן ההכנה:
לשטח את הגבינה והרוזמרין על הבצק,
לערבב לבלילה את הביצים, שמנת ותבלינים ולשפוך על הבצק.
לאפות עד שהבצק אפוי לגמרי והבלילה התייצבה.
לאפות בחום של 180 מעלות.