קיש המשק עם גבינת בולגרית מעודנת

 

מתכון לתבנית קטנה (30X40 ס"מ) (כ- 4 מנות גדולות)

מצרכים:
4-5 פרוסות חלה עבות
200 גר' גבינה בולגרית מעודנת 5% של משק צוריאל
8 יח' אפונת שלג או שעועית רחבה
כוס וחצי חלב עיזים של משק צוריאל
3 ביצים
תערובת תבלינים לאורז (צהובה)
מלח ופלפל שחור טחון

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את חלב העיזים עם ביצה אחת.
טובלים את פרוסות הלחם בבלילת החלב.
מניחים אותן בתבנית משומנת כך שיכסו את כל שטח הפנים ומעט את דפנות התבנית.
פורסים את הגבינה הבולגרית לארבע פרוסות, ומניחים בתבנית על החלה.
מניחים את אפונת השלג על פרוסות הגבינה – כשתי יחידות על כל פרוסת גבינה.
מתבלים את הקיש.
שוברים את שתי הביצים הנותרות על הקיש (כמו ששוברים להכנת ביצת עין). מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של כ- 170 מעלות, למשך כ- 20 דקות.

המלצת השף:
מומלץ להגיש את הקיש חם, לצד סלט עלים ירוקים חמצמץ






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה