קיש ים תיכוני מבצק טרליני

לרגל חג השבועות מציעה חברת כרמית מתכון עשיר בטעמים וקל להכנה

בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. צילום גליה איתן
בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. צילום גליה איתן

מצרכים

לתחתית

חבילת מיני כעכים כמו טרליני (בטעם שאוהבים) של כרמית

75 גר׳ חמאה מומסת

למלית

פלפלים אדומים קלויים (ניתן גם לקנות מוכנים)

50 גר׳ גבינת פטה

זיתי קלמטה ללא חרצנים

20 מ"ל שמנת מתוקה לבישול

2 ביצים

טימין

אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור

צילום גליה איתן
צילום גליה איתן

אופן ההכנה

טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת.

מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות.

מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על הקלתית.

מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים.

בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור.

מחממים תנור ל – 170 מעלות, ורק כאשר מגיע לטמפרטורה הרצויה שופכים את הבלילה על הקלתית ומכניסים לתנור.

אופים כ- 10 דקות בטמפרטורה של  170 מעלות ואחר כך מנמיכים ל- 150 מעלות.

אופים עד להשחמה כ- 35 דקות.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה