fbpx

קיש עגבניות ים תיכוני

רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות200 גרם קמח 1/2 כפית מלח1 כפית סוכר3 כפות מים קרים1/2 כפית חומץלמילוי:סלסלה קטנה של עגבניות שרי250 גר' כדורי לאבנה בשמן (או לאבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית)1/2 כוס עלי זעתר טרייםרכיבים לרויאל:1 שמנת מתוקה לבישול2 ביצים50 גרם קורנפלור1 כפית מלח1/2 כפית פלפל שחור150 גר' גבינת ריקוטהאופן ההכנה:מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח, ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.מחממים תנור ל-160 מעלות.מכינים את הקלתית: מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית. מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת. מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה.את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור. כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים.מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלאבנה. אם משתמשים בכדורי לאבנה חוצים אותם ל- 2 .אם משתמשים בלאבנה רגילה – יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.אופים את הקיש כ- 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

רכיבים לבצק (תבנית בקוטר 26 ס"מ):
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

למילוי:
סלסלה קטנה של עגבניות שרי
250 גר' כדורי לאבנה בשמן (או לאבנה רגילה אך יש לבחור בגבינה מהסוג הקשה יותר שלא תהיה נוזלית)
1/2 כוס עלי זעתר טריים

רכיבים לרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
150 גר' גבינת ריקוטה

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
מכניסים למעבד מזון עם להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח, ומעבדים עד להיווצרות פירורים קטנים.
מוסיפים את הנוזלים וממשיכים לעבד מעט בפולסים קצרים, רק עד שהפירורים מתאחדים לבצק.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
מחממים תנור ל-160 מעלות.

מכינים את הקלתית:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק, ומרפדים את התבנית.
מניחים על הבצק נייר אפייה ועליו מפזרים קטניות כמשקולת.
מכניסים לתנור החם לכ-10 דקות, ומצננים מעט.

מעלים את חום התנור ל-180 מעלות.
מערבבים את חומרי הרויאל לתערובת חלקה.
את עגבניות השרי צולים בתנור עם מעט שמן זית מלח גס ופלפל שחור.
כאשר הקליפה מתבקעת ומשחירה מוציאים מהתנור ומצננים.
מסדרים מעל הקלתית את עגבניות השרי לסירוגין עם הלאבנה.
אם משתמשים בכדורי לאבנה חוצים אותם ל- 2 .
אם משתמשים בלאבנה רגילה – יוצרים גבעות גבינה בין העגבניות בעזרת כפית. מפזרים זעתר מעל הכל ויוצקים את הרויאל.
אופים את הקיש כ- 45 דקות עד שהתערובת מתייצבת והקיש זהוב ויפה.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר