קיש פטריות יער ומלך היער, תרד וגבינה כחולה

חומרים:לבצק:250 ג' קמח100 ג' חמאה 1 כפית סוכר1 כפית שטוחה מלח1 ביצה1/4 כוס חלב1 כפית תימין קצוץלמלית:3 ביציםקורט אגוז מוסקט1/3 כוס שמן זיתמלח, פלפל 150 ג' גבינה בולגרית מפוררת (תחליפים: גבינת פטה או 100 ג' גבינה כחולה)250 מל' (מיכל אחד) שמנת מתוקה להקצפה3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות1 חבילת פטריות יער (180 ג') חתוכות לרצועות2 בצלים קצוצים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים (לטעם מעודן יותר)1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)אופן ההכנה:מחממים תנור ל- 170 מעלותבצק:מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים. אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה (אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה).עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ומרפדים אותה בבצק המרודד. מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים.מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.למלית:מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות. מוסיפים את שאר חומרי המלית, מערבבים, טועמים ומשלימים תיבול במידת הצורך.הרכבה ואפייה:יוצקים את המלית לתוך התבנית.אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 45 דקות.בסוף האפייה, יש לוודא שהמלית במרכז הקיש אינה רכה.במידה ועדיין לא התקשתה, ממשיכים לאפות עוד מספר דקות.מומלץ לקרר מעט לפני הפריסה וההגשה.הערה: להכנת מיני קישים (קיש ביס) יש לאפות בחום של כ- 200 מעלות במשך 20 דקות.צילום שי זינגרמגוון נוסף של מתכוני חג חלביים, אביביים ומיוחדים ניתן למצוא באתר האינטרנט של חוות תקוע ובדף הפייסבוק באלבום "חגיגת שבועות"

חומרים:
לבצק:
250 ג' קמח
100 ג' חמאה
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח
1 ביצה
1/4 כוס חלב
1 כפית תימין קצוץ

למלית:
3 ביצים
קורט אגוז מוסקט
1/3 כוס שמן זית
מלח, פלפל
150 ג' גבינה בולגרית מפוררת (תחליפים: גבינת פטה או 100 ג' גבינה כחולה)
250 מל' (מיכל אחד) שמנת מתוקה להקצפה
3-4 פטריות מלך היער חתוכות לאורך ופרוסות
1 חבילת פטריות יער (180 ג') חתוכות לרצועות
2 בצלים קצוצים או 6 בצלצלי שאלוט קצוצים (לטעם מעודן יותר)
1/2 חבילת עלי תרד קפואים (מופשרים וסחוטים היטב)

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות

בצק:
מערבבים את כל חומרי הבצק יחד במעבד מזון או במיקסר עד שמתקבלים פירורים גדולים.
אוספים את הפירורים לבצק אחד בצורת קובייה (אין ללוש את הבצק זמן רב מדי כדי שלא יתכווץ בזמן האפייה).
עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך כשעה לפני הרידוד.
מרדדים את הבצק בעזרת מערוך על משטח מקומח עד לעובי של כ-1/2 ס"מ. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ומרפדים אותה בבצק המרודד.
מהדקים את הבצק לתוך התבנית וחותכים בצורה אסטטית את השוליים.
מחוררים את תחתית הבצק בעזרת מזלג ומחזירים לקירור עד לשימוש.

למלית:
מחממים את השמן במחבת גדולה ומטגנים בו את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב.
מוסיפים את 2 סוגי הפטריות וממשיכים לטגן למשך כ-5 דקות.
מוסיפים את התרד ומערבבים יחד למשך כ-2 דקות נוספות תוך כדי המשך בישול.
מורידים מהאש, מעבירים לקערה ומקררים למשך 10 דקות.
מוסיפים את שאר חומרי המלית, מערבבים, טועמים ומשלימים תיבול במידת הצורך.

הרכבה ואפייה:
יוצקים את המלית לתוך התבנית.
אופים בתנור שחומם מראש למשך כ- 45 דקות.
בסוף האפייה, יש לוודא שהמלית במרכז הקיש אינה רכה.
במידה ועדיין לא התקשתה, ממשיכים לאפות עוד מספר דקות.
מומלץ לקרר מעט לפני הפריסה וההגשה.

הערה:
להכנת מיני קישים (קיש ביס) יש לאפות בחום של כ- 200 מעלות במשך 20 דקות.

צילום שי זינגר

מגוון נוסף של מתכוני חג חלביים, אביביים ומיוחדים ניתן למצוא באתר האינטרנט של חוות תקוע ובדף הפייסבוק באלבום "חגיגת שבועות"

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר