קיש פטריות על בסיס טופו

דפנה מאירוביץ, השפית של "משק-ויילר – כפרי בריא"

חומרים:
½ 1 ק"ג טופו אמיתי של משק ויילר, 'כפרי בריא'
2 ביצים
4 כפות טחינה גולמית
3-4 כפות רוטב סויה
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטבלו, חתוכות לפרוסות
מעט שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף אבקת מרק פטריות
כמה כפות של תערובת עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום)
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים אבקת מרק ושום הכתוש ומכבים את האש.
2. במעבד מזון טוחנים לתערובת אחידה: טופו, טחינה, רוטב סויה, מלח ומים.
3. מערבבים לתוך תערובת הטופו את הבצל, הפטריות ועשבי התיבול.
4. יוצקים את התערובת לפיירקס משומן, מפזרים שומשום ואופים בחום של כ- 180 מעלות כ– 30-40 דקות.
הקיש יהיה מוכן כשנדקור אותו בקיסם והוא יצא יבש.

ניתן להכין קיש מכל סוגי הירקות האהובים עלינו: קישואים מטוגנים, כרובית וברוקולי שריככנו מראש, חצילים קלויים, וכדומה.



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר