fbpx

קיש פטריות על בסיס טופו

דפנה מאירוביץ, השפית של "משק-ויילר – כפרי בריא"
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים:
½ 1 ק"ג טופו אמיתי של משק ויילר, 'כפרי בריא'
2 ביצים
4 כפות טחינה גולמית
3-4 כפות רוטב סויה
1 כפית מלח
1/2 כוס מים
2 בצלים בינונים חתוכים לקוביות
2 סלסלות פטריות שמפיניון או פורטבלו, חתוכות לפרוסות
מעט שמן זית
2 שיני שום כתושות
1 כף אבקת מרק פטריות
כמה כפות של תערובת עשבי תיבול טריים (פטרוזיליה, בזיליקום)
שומשום לקישוט

אופן ההכנה:
1. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שיזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד הזהבה, מוסיפים אבקת מרק ושום הכתוש ומכבים את האש.
2. במעבד מזון טוחנים לתערובת אחידה: טופו, טחינה, רוטב סויה, מלח ומים.
3. מערבבים לתוך תערובת הטופו את הבצל, הפטריות ועשבי התיבול.
4. יוצקים את התערובת לפיירקס משומן, מפזרים שומשום ואופים בחום של כ- 180 מעלות כ– 30-40 דקות.
הקיש יהיה מוכן כשנדקור אותו בקיסם והוא יצא יבש.

ניתן להכין קיש מכל סוגי הירקות האהובים עלינו: קישואים מטוגנים, כרובית וברוקולי שריככנו מראש, חצילים קלויים, וכדומה.



Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר