קיש פיטריות וגבינה בתיבול אבקת מרק פיטריות

 

תבנית קיש מתפרקת קוטר 26 ס"מ

החומרים
בצק עלים מרודד שמספיק לריפוד התבנית + שוליים או בצק פריך לקישים
25 גרם חמאה + 1 כף שמן
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
250 גרם פיטריות שמפיניון מנוקות וחתוכות לפרוסות
1 כפית עלי טימין טרי או חצי כפית טימין יבש
3 ביצים
1 גביע שמנת מתוקה (250 מ"ל)
2 כפות אבקת מרק פיטריות
150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת (ניתן להשתמש בגבינת קשקבל)
פלפל שחור טחון טרי
קורט אגוז מוסקט
מלח במידה וצריך

אופן ההכנה
1. משמנים ומקמחים תבנית קיש ומרפדים תחתית ודפנות בבצק עלים מרודד דק.

2. מחוררים במזלג את התחתית, מכסים ומצננים במקרר שעה לפחות.

3. מחממים תנור אפייה לחום בינוני 170-180 מעלות.

4. במחבת כבדה רחבה מחממים את החמאה והשמן, מטגנים את הבצל תוך ערבוב עד לקבלת גוון זהוב כ- 10 דקות.

5. מוסיפים את הפיטריות והטימין וממשיכים לטגן תוך ערבוב, עד שהפיטריות עשויות מעט (כ- 3 דקות).

6. מוציאים את התבנית מהמקרר ובוזקים מחצית הגבינה בתחתית, מעל הגבינה את תערובת הפיטריות.

7. בקערה טורפים היטב את הביצים, השמנת ואבקת מרק הפיטריות, מוסיפים פלפל שחור גרוס וקורט אגוז מוסקט מגורר ומלח במידה וצריך.

8. מפזרים למעלה את שארית הגבינה.

9. אופים בחלקו הנמוך של התנור כ- 20-30 דקות עד שהקיש מקבל גוון זהוב ותפוח והמרכז מתייצב.

10. במידה ויש צורך שמים מעל נייר כסף וממשיכים לאפות עוד כ- 10 דקות.

11. מוציאים מן התנור ומשהים כמה דקות לפני שפורסים ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה