קיש פיטריות ועשבי תיבול

 

קיש פיטריות המורכב משני סוגי פיטריות: שמפיניון ופיטריות יער, בצל, עשבי תיבול, ופלאן של גבינות עיזים.
(תבנית אפייה קוטר 24).

חומרים לבצק:
4 -5 כוסות קמח (600 גר')
300 גר' חמאה
1 כפית מלח
2 כפיות סוכר
חצי מיכל שמנת מתוקה
כף חומץ
כף שמן זית

אופן הכנת הבצק:
במיקסר, בעזרת וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, חמאה, מלח וסוכר עד קבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את השמנת המתוקה,חומץ ושמן הזית, וממשיכים לערבב עד קבלת בצק בעל מירקם אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
לאחר קירור הבצק, מרדדים לעובי של 1/2 ס"מ, מרפדים את תבנית האפייה ואופים בטמפרטורה של 170 מעלות כ-12 דקות.

חומרים למלית:
1 סלסלת פיטריות שמפניון
1 סלסלת פיטריות יער
טימין / קורנית
בצל בינוני חתוך לרצועות דקות
1/2 מיכל שמנת מתוקה
2 ביצים
1 חלמון
50 גר' גבינת פטה
50 גר' גבינת פרמזן
מלח, פלפל לבן, אגוז מוסקט

אופן ההכנה:
מקפיצים רצועות בצל במעט שמן זית וכף חמאה.
מוסיפים את הפיטריות החתוכות לשניים, וממשיכים בהקפצה במשך 10 דקות נוספות ביחד עם הקורנית / טימין.
מסננים ומקררים 1/2 שעה.
מעבירים לקערה עם שאר החומרים.
מערבבים ומוזגים לתבנית.
אופים: 170 מעלות – 40 דקות.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה