fbpx

קיש תפוח ברימון ואגוזי מלך

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ :הבצק:125 גרם חמאה קרה בקוביות200 גרם קמח מנופה1/2 כפית מלחכפית סוכר3 כפות מים קרים1/2 כפית חומץאופן ההכנה:להכניס למעבד מזון בעל להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח.לעבד עד יצירת פירורים קטנים. להוסיף את הנוזלים ולעבד מעט בפולסים קצרים רק עד שכל הפירורים מתאחדים לבצק.לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור.המילוי: 2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות2 תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביותכף סוכר, מלח, פלפל1/4 כוס רכז רימונים 1/2 כוס אגוזי מלךאופן ההכנה:לתבל את הבצל בשמן זית, מלח, פלפל ומעט סוכר, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום בינוני (100 מעלות) עד שמתרכך, לערבב מדי פעם.לחמם כף חמאה במחבת רחבה, להוסיף את התפוחים, כף הסוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.להזהיב את התפוחים ולהנמיך את האש.להוסיף את רכז הרימונים ולבשל כעשר דקות.הרויאל:1 שמנת מתוקה לבישול2 ביצים50 גרם קורנפלורכפית מלח1/2 כפית פלפל שחורלערבב את כל החומרים יחדיו.מכינים את הקלתית:מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את תבנית קיש. מכניסים לאפייה עיוורת של כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש 160 מעלות (ניתן להיעזר בקטניות כמשקולת בזמן האפייה העיוורת). מצננים מעט.מרכיבים את קיש:לסדר את בצלים על הקלתית, מעליהם את התפוחים והאגוזים.לצקת רויאל ולאפות. ה"קישריה" הינה מסעדה המתמחה בהכנת קישים טריים הנאפים במקום. כצנלסון 147 גבעתיים, בנוסף ניתן להזמין משלוחים ולקחת בטייק אווי.www.quicheria.co.il
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס"מ :
הבצק:
125 גרם חמאה קרה בקוביות
200 גרם קמח מנופה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
3 כפות מים קרים
1/2 כפית חומץ

אופן ההכנה:
להכניס למעבד מזון בעל להב פלדה את קוביות החמאה, הקמח והמלח.
לעבד עד יצירת פירורים קטנים.
להוסיף את הנוזלים ולעבד מעט בפולסים קצרים רק עד שכל הפירורים מתאחדים לבצק.
לעטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור.

המילוי:
2 בצלים גדולים פרוסים לטבעות
2 תפוחי גרנד סמיט קלופים וחתוכים לקוביות
כף סוכר, מלח, פלפל
1/4 כוס רכז רימונים
1/2 כוס אגוזי מלך

אופן ההכנה:
לתבל את הבצל בשמן זית, מלח, פלפל ומעט סוכר, לכסות בנייר כסף ולאפות בחום בינוני (100 מעלות) עד שמתרכך, לערבב מדי פעם.
לחמם כף חמאה במחבת רחבה, להוסיף את התפוחים, כף הסוכר, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
להזהיב את התפוחים ולהנמיך את האש.
להוסיף את רכז הרימונים ולבשל כעשר דקות.

הרויאל:
1 שמנת מתוקה לבישול
2 ביצים
50 גרם קורנפלור
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
לערבב את כל החומרים יחדיו.

מכינים את הקלתית:
מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה דק ומרפדים את תבנית קיש.
מכניסים לאפייה עיוורת של כ- 10 דקות בתנור שחומם מראש 160 מעלות (ניתן להיעזר בקטניות כמשקולת בזמן האפייה העיוורת).
מצננים מעט.

מרכיבים את קיש:
לסדר את בצלים על הקלתית, מעליהם את התפוחים והאגוזים.
לצקת רויאל ולאפות.

ה"קישריה" הינה מסעדה המתמחה בהכנת קישים טריים הנאפים במקום.
כצנלסון 147 גבעתיים, בנוסף ניתן להזמין משלוחים ולקחת בטייק אווי.
www.quicheria.co.il

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר