מצרכים:
50 גרם חמאה
2 כפות שמן זית
6 פרוסות לחם חתוך לקוביות
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
10 עלי ריחן
6 קלמרי + 200 גרם קלמרי
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
לטגן את הבצל בחמאה ושמן עד שיהיה שקוף.
להוסיף 200 גרם קלמרי קצוצים, לערבב להוסיף שום ולטגן דקה. להוציא מהאש.
להוסיף לתערובת עלי ריחן קצוצים, לחם, מלח ופלפל.
לערבב טוב ולקרר לטמפרטורת החדר.
למלא את הקלמרי בתערובת ולסגור עם קיסם.
לטגן את הקלמרי הממולאים בשמן זית.
להעבירם לסיר עם רוטב עגבניות.
לבשל 15 דקות ולהגיש.
מצרכים לרוטב עגבניות:
קילו עגבניות טריות ובשלות, קלופות וקצוצות
½ כוס שמן זית
5 שיני שום קצוצות
10 עלי ריחן קצוצים
גבעול אורגנו טרי
מלח ופלפל טחון טרי
אופן ההכנה:
לשים בסיר כבד את השמן והשום ולחמם על אש גבוהה.
להוסיף את העגבניות ולבשל 10 דקות.
מוסיפים את הריחן, אורגנו מלח ופלפל.
מערבבים ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
מסעדת אדלינה, קיבוץ כברי, טל. 04-9523707