קלמרי צרוב, עדשים כתומים וערמונים

מצרכיםחצי ק"ג קלמרי חתוכים לרצועות לאורך200 גר עדשים כתומים150 גרם ערמונים או 100 גרם ערמונים קלופיםחצי כוס יין לבןחצי כוס שמן זית1 לימון1 כוס עלי נענע קצוצים5 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוףמלח ופלפל לבן טחון טרי2 ענפי תימיןאופן ההכנהמחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.חותכים ארטישוק לקוביות, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ותימין.צולים כ-25 דקות עד לריכוך חלקי.מרתיחים מי מלח בסיר, מבשלים את העדשים כ-5 דקות ומסננים.בעזרת סכין קטנה מסמנים צלב על כל ערמון וצולים בתנור כ-20 דקות.מקלפים את הערמונים ופורסים לפרוסות עבות.מחממים מחבת עם תחתית כבדה, מוסיפים שמן זית וכשהשמן לוהט, מוסיפים קלמרי, מקפיצים דקה, מתבלים במלח, פלפל לבן ולימון.מוסיפים עדשים, ערמונים וארטישוק צלוי ומקפיצים דקה נוספת.מוסיפים יין לבן, מבשלים כ-דקה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול.מעבירים לקערת הגשה ומפזרים עלי נענע.

מצרכים
חצי ק"ג קלמרי חתוכים לרצועות לאורך
200 גר עדשים כתומים
150 גרם ערמונים או 100 גרם ערמונים קלופים
חצי כוס יין לבן
חצי כוס שמן זית
1 לימון
1 כוס עלי נענע קצוצים
5 יחידות ארטישוק ירושלמי קלוף
מלח ופלפל לבן טחון טרי
2 ענפי תימין

אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

חותכים ארטישוק לקוביות, מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ותימין.

צולים כ-25 דקות עד לריכוך חלקי.

מרתיחים מי מלח בסיר, מבשלים את העדשים כ-5 דקות ומסננים.

בעזרת סכין קטנה מסמנים צלב על כל ערמון וצולים בתנור כ-20 דקות.

מקלפים את הערמונים ופורסים לפרוסות עבות.

מחממים מחבת עם תחתית כבדה, מוסיפים שמן זית וכשהשמן לוהט,

מוסיפים קלמרי, מקפיצים דקה, מתבלים במלח, פלפל לבן ולימון.

מוסיפים עדשים, ערמונים וארטישוק צלוי ומקפיצים דקה נוספת.

מוסיפים יין לבן, מבשלים כ-דקה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול.

מעבירים לקערת הגשה ומפזרים עלי נענע.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר