קלצונה טונה

חומרים לבצק:3 כוסות קמח 1/2 כפית מלח1/2 כפית סוכר1 כפית שטוחה של שמרים יבשים1/2 כוס שמן זית1 כוס מים חומרים למלית:2 קופסאות טונה סטארקיסטכף רוטב פסטו (רוטב קנוי או רוטב שמכינים בבית)בצל אחד קטן מלח ופלפל שחור לפי הטעם לבירוש: 1 ביצה טרופה שומשום או קצח אופן ההכנה: הבצק:בוחשים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים היבשים. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה (לאט לאט), תוך כדי בחישה של הקמח עם החומרים.מוסיפים את המים בהדרגה ולשים בסבלנות עד שנוצר בצק אחיד. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וקטיפתי. נותנים לבצק לנוח ולתפוח.אופן הכנת המלית:מערבבים את הטונה עם הפסטו. מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לטונה. מוסיפים את המלח והפלפל השחור. יוצרים מהבצק עיגולים כמו לפיתה.שמים במרכז שתי כפות מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.אופים למשך דקה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.מורחים חלמון על הפיתה, מפזרים שומשום או קצח, מחזירים לתנור לאפייה של כ-20 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים. חוצים לרוחב ומגישים חם.

חומרים לבצק:
3 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/2 כפית סוכר
1 כפית שטוחה של שמרים יבשים
1/2 כוס שמן זית
1 כוס מים

חומרים למלית:
2 קופסאות טונה סטארקיסט
כף רוטב פסטו (רוטב קנוי או רוטב שמכינים בבית)
בצל אחד קטן
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

לבירוש:
1 ביצה טרופה
שומשום או קצח

אופן ההכנה:
הבצק:
בוחשים את הקמח, המלח, הסוכר והשמרים היבשים.
מוסיפים את שמן הזית בהדרגה (לאט לאט), תוך כדי בחישה של הקמח עם החומרים.
מוסיפים את המים בהדרגה ולשים בסבלנות עד שנוצר בצק אחיד.
ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק רך וקטיפתי.
נותנים לבצק לנוח ולתפוח.

אופן הכנת המלית:
מערבבים את הטונה עם הפסטו.
מטגנים את הבצל במעט שמן ומוסיפים לטונה.
מוסיפים את המלח והפלפל השחור.
יוצרים מהבצק עיגולים כמו לפיתה.
שמים במרכז שתי כפות מהמלית וסוגרים לצורת חצי סהר.
אופים למשך דקה בתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות.
מורחים חלמון על הפיתה, מפזרים שומשום או קצח, מחזירים לתנור לאפייה של כ-20 דקות נוספות, עד שהמאפה משחים.
חוצים לרוחב ומגישים חם.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר