קלצונה פטריות

חומרים לכ-4 קלצונות אישיותלבצק350 מ"ל מים קרים600 גרם קמח לבן בהיר30 גרם שמרים יבשים15 גרם מלח40 מ"ל שמן זית.למילוי12 פרוסות מוצרלה טרייה.חבילת פטריות שמפיניון.רוטב פסטו על פי הטעם.אורגנו על פי הטעםלרוטב העגבניות6 עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות (או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים גדולה).שן שוםכפית מלחרבע כפית פלפל2 כפיות סוכר (להשלים תיבול לפי הטעם). אופן הכנהלהכנת הבצקמכניסים את כל הרכיבים פרט לשמן הזית למעבד מזון.מפעילים על מהירות גבוהה למשך כ- 3 דקות, ולאחר מכן מורידים למהירות נמוכה.ברגע שמתקבלת עיסה אחידה, מזליפים באיטיות רבה את שמן הזית פנימה תוך כדי ערבוב.נותנים לעיסה להתערבב ולהתגבש לתערובת אחידה וחלקה.מוציאים את הבצק, מחלקים ל- 4 כדורים שווים, ומניחים על משטח מקומח כאשר כל הכדורים מכוסים בבד לח (אפשר מגבת).נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (30-60 דקות).להכנת רוטב העגבניותלהכניס למג'ימיקס הכול ולטחון למספר שניות. לעצור ולטעום את מידת המלח והסוכר, ולהשלים תיבול. ניתן להוסיף על פי העדפה: אורגנו, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, וכדומה.הכנת המנהמרדדים את הבצק לעובי של כ- 5 מ"מ ומניחים על תבנית האפייה. מוסיפים כף רוטב עגבניות במרכז בלי למרוח על פני הבצק.מוסיפים 3-4 פרוסות של מוצרלה, חופן פטריות שמפיניון פרוסות דק. מפזרים את התוספות מעט כלפי חוץ אך רק בחצי אחד של הבצק כך שהחצי השני נשאר ריק מתוספות. להזליף על התוספות רוטב פסטו ולהמליח קלות. לקפל את החצי הריק מעל החצי המלא בתוספות כך שנכסה הכול והשוליים של שני צידי הבצק יחפפו אחד את השני ונקבל חצי עיגול.מהדקים לכל אורך השוליים ואוטמים את המילוי בתוך הבצק כך שנקבל מעין סמבוסק. ניתן לפזר אורגנו מעל. אופים בחום גבוה עד שהבצק הופך זהוב-חום. ניתן להגיש בליווי זיתים שחורים וקוביות גבינה בולגרית.

חומרים לכ-4 קלצונות אישיות

לבצק
350 מ"ל מים קרים
600 גרם קמח לבן בהיר
30 גרם שמרים יבשים
15 גרם מלח
40 מ"ל שמן זית.

למילוי
12 פרוסות מוצרלה טרייה.
חבילת פטריות שמפיניון.
רוטב פסטו על פי הטעם.
אורגנו על פי הטעם

לרוטב העגבניות
6 עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות (או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים גדולה).
שן שום
כפית מלח
רבע כפית פלפל
2 כפיות סוכר (להשלים תיבול לפי הטעם).

אופן הכנה

להכנת הבצק
מכניסים את כל הרכיבים פרט לשמן הזית למעבד מזון.

מפעילים על מהירות גבוהה למשך כ- 3 דקות, ולאחר מכן מורידים למהירות נמוכה.

ברגע שמתקבלת עיסה אחידה, מזליפים באיטיות רבה את שמן הזית פנימה תוך כדי ערבוב.

נותנים לעיסה להתערבב ולהתגבש לתערובת אחידה וחלקה.

מוציאים את הבצק, מחלקים ל- 4 כדורים שווים, ומניחים על משטח מקומח כאשר כל הכדורים מכוסים בבד לח (אפשר מגבת).

נותנים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו (30-60 דקות).

להכנת רוטב העגבניות
להכניס למג'ימיקס הכול ולטחון למספר שניות.

לעצור ולטעום את מידת המלח והסוכר, ולהשלים תיבול.

ניתן להוסיף על פי העדפה: אורגנו, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, וכדומה.

הכנת המנה
מרדדים את הבצק לעובי של כ- 5 מ"מ ומניחים על תבנית האפייה. מוסיפים כף רוטב עגבניות במרכז בלי למרוח על פני הבצק.

מוסיפים 3-4 פרוסות של מוצרלה, חופן פטריות שמפיניון פרוסות דק. מפזרים את התוספות מעט כלפי חוץ אך רק בחצי אחד של הבצק כך שהחצי השני נשאר ריק מתוספות.

להזליף על התוספות רוטב פסטו ולהמליח קלות.

לקפל את החצי הריק מעל החצי המלא בתוספות כך שנכסה הכול והשוליים של שני צידי הבצק יחפפו אחד את השני ונקבל חצי עיגול.

מהדקים לכל אורך השוליים ואוטמים את המילוי בתוך הבצק כך שנקבל מעין סמבוסק. ניתן לפזר אורגנו מעל.

אופים בחום גבוה עד שהבצק הופך זהוב-חום.

ניתן להגיש בליווי זיתים שחורים וקוביות גבינה בולגרית.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר