קלצונה

 

חומרים:
500 גרם קמח לחם
270 גרם מים קרירים
15 גרם שמרים טריים
15 גרם מלח
20 גרם שמן זית

אופן ההכנה:
להכין בצק חלק ויפה מכל החומרים ולתת מנוחה ראשונה כ– 30 דקות.
לכדרר כדורים במשקל 120 גרם ולתת מנוחה נוספת כ– 15 דקות.
לרדד כל כדור לאליפסה, להרטיב את החצי צד הארוך במעט מים ולסגור כמעטפה מעוגלת.
להניח את יחידות הקלצונה ברווחים ולמרוח בשמן זית.
להתפיח ולאפות ב- º190 כרבע שעה עד להזהבה.
לאחר האפייה לזגג שוב בשמן זית.
לצנן.
לפרוס באמצע ולמלא במליות שונות ולהגיש.

"קמחים", בית מאפה בניחוח אירופאי. רח' הכרמל 20, מרכז הבמה, גני תקווה, טל. 03-7161999






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה