קלצונה

 

מרכיבים ל- 6 מנות אישיות:
3 כוסות קמח
15 גר' שמרית או 1/3 קוביית שמרים
1/2 שקית משפר לאפייה ביתית
1 כפית מלח
1 כף דבש
כוס מים
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
מכניסים לתוך קערת מערבל את הקמח, המשפר והשמרית.
מוסיפים בהדרגה תוך כדי לישה איטית: תערובת של דבש, מלח, מים ושמן זית.
ממשיכים בלישה עד קבלת בצק רך וגמיש הנפרד מהדפנות.
משהים בכלי מכוסה עד להכפלת הנפח.

מלית תרד וגבינות עזים:
200 גר' תרד חלוט, סחוט קצוץ גס ומטוגן מעט בכף חמאה
1 שן שום כתוש
200 גר' גבינת עיזים (לדוגמא: פרומעז)
100 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
4 כפות בזיליקום טרי קצוץ
3 כפות פטרוזיליה טריה קצוצה
מלח ופלפל לפי הטעם.
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

מלית גבינת עיזים, עגבניות מיובשות וצנובר:
200 גר' גבינת עיזים (לדוגמא: פרומעז)
100 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
1 שן שום כתוש
3 כפות בזיליקום טרי קצוץ
2/3 כוס עגבניות מיובשות בשמן קצוצות גס + 1/3 כוס מהשמן
100 גר' צנובר קלוי/מטוגן קלות
1/2 כפית שטוחה סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה.

אופן הכנת הקלצונה:
דוחסים באגרוף את הבצק התפוח, ומחלקים ל- 6 כדורים שווים.
מרדדים כל כדור לעיגול בעובי של כ- 1/2 ס"מ.
מברישים את השוליים במים,
מניחים מלית על צד אחד של העיגול.
מקפלים כל עיגול לחצי, מהדקים את השוליים לאטימה ומשהים לתפיחה כ- 10 דקות.
מברישים בשמן זית ואופים בתנור מחומם מראש ל- 225 מעלות צלזיוס כ- 15 – 20 דקות, עד קבלת צבע זהוב שחום.
מוציאים מהתנור, מברישים שנית בשמן זית ומפזרים פרמז'ן מגורר ופטרוזיליה קצוצה.
מצננים מעט ומגישים.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה