קפה בירנבאום – אפשר גם לאכול צמחוני וליהנות

40 סוגי סלטים ומאכלים שונים, כולם על טהרת המטבח הצמחי. אורז מלא, עדשים, בורגול, כוסמת, קינואה, מש, שעועית וכל הירקות שניתן להעלות על הדעת, במגוון של סלטים ותבשילים ובשיטת אכול כפי יכולתך

יש לי בן צמחוני, מסיבות השמורות אתו, אשר לעיתים גם משכנעות למדי. במרוצת השנים חלחלה למוחו ההבנה שאצלי יהיה לו מעט קשה ליהנות מארוחה צמחונית אמיתית. וכך, בלית ברירה, הבחור למד לבשל בעצמו, ולומר את האמת, וברור לכם שאני אובייקטיבי לחלוטין, על הצד הטוב ביותר.

אני, אמנם נשאר רעב כשאני סועד אתו במקומות האהובים עליו, אבל במרבית המקרים אני מגלה מאכלים שונים ומשונים שכלל לא ידעתי אודותם. רובם טעימים למדי. נכון שכאשר אני חוזר לביתי, אני מקנח גם באיזשהו נתח בשר, אבל זה רק בכדי להראות לעצמי שאין ארוחה צמחונית משביעה, ללא בשר (ואני יודע שזו סתם גחמה אישית פרטית שלי).
וכך, בגלל הרצון לסעוד אתו ולבלות בחברתו, אני מגלה מקומות חדשים (חדשים עבורי, כמובן) שכלל לא ידעתי על קיומם.

זוהי בדיוק הסיבה שהביאה אותנו אל פתחו של "קפה בירנבאום" בנחלת בנימין שבתל אביב – מוסד שבצורה כלשהי הצליח לחמוק מעיני ב-59 שנות קיומו.
בחלל מיושן מעט בעיצובו על דלפק פתוח, נדהמתי למצוא 40 סוגי סלטים ומאכלים שונים, כולם על טהרת המטבח הצמחי. אורז מלא, עדשים, בורגול, כוסמת, קינואה, מש, שעועית וכל הירקות שניתן להעלות על הדעת, במגוון של סלטים ותבשילים ובשיטת אכול כפי יכולתך.

לצד הסלטים נמצאות פשטידות ירקות טעימות, שאפשר גם לחממן, ולמעלה מ-15 עוגות שונות, כמו עוגות שמרים, עוגות גזר, תפוחים, אגסים ועוד. גם חובבי הבלינצ'עס ימצאו את מבוקשם באותם פינה מתוקה.

מילאתי צלחת אחת, תחת השגחתה המפקחת של תותי (רעות) המלצרית המקסימה, לקחתי גם פשטידה בגלל לחציה הבלתי פוסקים, וננזפתי על כך שבחרתי דווקא מבין המנות המקובלות. וכך ניסיתי גם את המלצותיה, ואכן גיליתי גם מאכלים שמעולם לא מצאו את מקומות על צלחת האוכל שלי, ולהפתעתי גם נהניתי.

המקום, כפי שמעיד הכיתוב על החלון הפונה לרחוב, קיים מאז שנת 1962. הוא הוקם על ידי האבא בירנבאום המיתולוגי כקפה קונדיטוריה, ולפני כ-27 ושבע שנים, כאשר ניהולו עבר לידי סימה ופנינה בנותיו, החלה ההסבה שהביאה אותו, בסופו של דבר, למה שהוא היום – קפה מסעדה לצמחונים, למרות שגם אלה מבינינו החוטאים גם במאכלי בשר, ייהנו שם למדי, ללא הבשר האהוב עליהם.

את המסעדה מנהלת ביד רמה האחות סימה בעזרתה של רעות המקסימה, ועל החלק היצירתי אחראית פנינה, שמבשלת את המנות הטעימות.
המקפידים באמת יכולים לעלות על המשקל הניצב ליד אחד מקירות המסעדה, ולבדוק עד כמה השמינו בארוחה שסיימו הרגע.

50 שקלים לסועד עבור 3 צלחות מלאה וגדושות במאכלים (או יותר, אם אתם מסוגלים עדיין), קנקנן מים צוננים, ושירות מקסים ויעיל.
נשוב בקרוב.

קפה בירנבאום
רח' נחלת בנימין 31, תל אביב
טל. 03-5600066

מיהו ג'אקומו?
ג'אקומו – יעקב פיאלקוב, עוסק שנים רבות בבישול, ובבישול איטלקי בפרט.
הוא השתלם בבישול איטלקי אצל השף רוברטו פפי ברומא, אצל מרצ'לה חזן, ואצל כמה וכמה מאמהותיהם האיטלקיות של חבריו ברומא, בויצ'נצה ובנאפולי.
ג'אקומו עבד תקופת מה במסעדה ברומא, והייתה בבעלותו מסעדה, מעדניה, מפעל לייצור פסטה בשם "ג'אקומו".
כיום הוא מעביר קורסים בבישול איטלקי, עורך סעודות לקבוצות של עד 40 אנשים בבית הסועד, ומספק שירותי קייטרינג גורמה לקבוצות של עד 100 משתתפים.
כמו כן הוא כתב שני ספרי בישול תחת השם ג'אקומו ויולה/יעקב פיאלקוב.

ג'אקומו
רח' אצ"ג 10א' כפר סבא
טל. 052-6662124, 09-7410862
[email protected]

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מאמרים קשורים

הרשמה לניוזלטר