קפיריניה ליים

כמות ל- 4 כוסותמרכיבים:2 יחידות ליים גדולות 8 כפות סוכר (רצוי דקלים דמררה)2 עלים של עשב לימון, חצויים לאורך (לא חובה)200 מ"ל קשאסה קרח גרוס בכמות שתספיק למלא 4 כוסות4 כוסות אולד פאשן קפואותאופן ההכנה לכוס אחת:חותכים כל ליים משני הצדדים, חוצים ומוציאים את הליבה.פורסים כל חצי ל-6 פלחים או קוביות ומניחים בתוך כל כוס כמות של חצי ליים.מוסיפים לכל כוס חצי עלה של עשב לימון.מפזרים מעל 2 כפות סוכר.מועכים (בעדינות ובזהירות) בעזרת עלי את התוכן בכוס, משחררים כל המיצים והשמנים האתריים מהליים ומעשב החיטה.ממלאים את הכוס בקרח שבור.מוזגים 40 מ"ל קשאסה, מעבירים לשייקר ומנערים היטב.מחזירים לכוס ושותים.הערה: אפשר להמיר את הקשאסה בוודקה, ואז המשקה נקרא – קאיפירוסקה.

כמות ל- 4 כוסות

מרכיבים:
2 יחידות ליים גדולות
8 כפות סוכר (רצוי דקלים דמררה)
2 עלים של עשב לימון, חצויים לאורך (לא חובה)
200 מ"ל קשאסה
קרח גרוס בכמות שתספיק למלא 4 כוסות
4 כוסות אולד פאשן קפואות

אופן ההכנה לכוס אחת:
חותכים כל ליים משני הצדדים, חוצים ומוציאים את הליבה.
פורסים כל חצי ל-6 פלחים או קוביות ומניחים בתוך כל כוס כמות של חצי ליים.
מוסיפים לכל כוס חצי עלה של עשב לימון.
מפזרים מעל 2 כפות סוכר.
מועכים (בעדינות ובזהירות) בעזרת עלי את התוכן בכוס, משחררים כל המיצים והשמנים האתריים מהליים ומעשב החיטה.
ממלאים את הכוס בקרח שבור.
מוזגים 40 מ"ל קשאסה, מעבירים לשייקר ומנערים היטב.
מחזירים לכוס ושותים.

הערה:
אפשר להמיר את הקשאסה בוודקה, ואז המשקה נקרא – קאיפירוסקה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר