קציפת לימון ופירות יער

 

מרכיבים (ל-15 כוסות 'שוט'):
500 מ"ל שמנת מתוקה
3 ביצים מופרדות
200 גרם סוכר
שקית סוכר וניל
2 לימונים טריים
100 גרם פירות יער (ניתן להחליף בכל פרי טרי מהעונה)
בסקוטיים לפי הצורך
מעט חלב

אופן ההכנה:
1. לפורר את הביסקוויטים עם מעט חלב ולהדק בתחתית הכוס.
2. להוציא גרידת לימון בעזרת פומפייה משני הלימונים ואת המיץ לסחוט בנפרד.
3. להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב עם 100 גרם סוכר (לא חזק מדי) ולהניח במקרר.
4. להקציף 3 חלבונים עם 100 גרם סוכר לקצף יציב וחזק.
5. לערבב לתוך השמנת המוקצפת את החלבונים בתנועות קיפול איטיות. להוסיף את החלמונים ולבסוף להוסיף את הגרידה והמיץ לימון. לערבב יחד עד לקבלת מרקם חלק.
6. לצקת את הקציפה לתוך כוסות שוט מעל הבסקוטים ולסדר מעל פירות יער, פטל, אוכמניות. קוביות מנגו, או כל פרי אחר מהעונה.
7 . להקפיא ולהוציא מהמקרר כשעה לפני ההגשה.

המלצת הגשה: את הקציפה יש להגיש בכוסיות שוט קטנות






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה