קציצות בשר וירקות עם פתיתים

לבישול משפחתי כשהילדים בבית: מתכון של שף תום פרנץ עבור סוגת. תנו לילדים קציצות עם פתיתים וכולם יהיו מרוצים. הירקות והבריאות כבר בפנים

מעבירים את הקציצות האפויות לסיר. ממשיכים לבשל 20-30 דקות עד שהרוטב מסמיך. צילום שי לופו
מעבירים את הקציצות האפויות לסיר. ממשיכים לבשל 20-30 דקות עד שהרוטב מסמיך. צילום שי לופו

חומרים ל-6 מנות

2 כוסות פתיתים אפויים כמו של סוגת

500 גרם בשר טחון טרי

1 תפוח אדמה מגורר דק

1 בטטה קטנה מגוררת דק

1 גזר קלוף מגורר דק

1 קישוא מגורר דק

1 בצל גדול מגורר דק

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל לפי הטעם

1 ביצה טרופה

4 כפות  פירורי לחם לבנים סוגת

חומרים לרוטב אדום מתקתק שילדים אוהבים

2 כפות שמן קנולה
1 בצל גדול מגורר דק

1 שן שום כתושה

1 קופסה גדולה עגבניות מרוסקות (800 גרם)

1 כף סוכר חום קלאסי כמו של סוגת

1 כף פפריקה מתוקה

1 כפית אורגנו

2 כפות קטשופ

1 כף חומץ בלסמי

מלח ופלפל לפי הטעם

אופן ההכנה

מכינים את הקציצות

סוחטים היטב את הירקות המגוררים משאריות הנוזלים ומעבירים לקערה.

מוסיפים בשר, שמן זית, מלח, פלפל, ביצה ופירורי לחם.

לשים בידיים נקיות לתערובת אחידה.

אם התערובת לא מתאחדת אפשר להוסיף עוד פירורי לחם. מאחסנים במקרר במשך 30 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

בעזרת כף או בכפות ידיים רטובות יוצרים מהתערובת קציצות.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה משומן.

אופים 15-20 דקות עד שהקציצות מזהיבות.

מבשלים את הרוטב

סוחטים את הבצל משאריות נוזלים ומטגנים אותו להזהבה. מוסיפים שום כתוש וממשיכים לטגן עוד 2 דקות.

מוסיפים את יתר חומרי הרוטב, מערבבים ומביאים לרתיחה.  מנמיכים את הלהבה.

מעבירים את הקציצות האפויות לסיר.

ממשיכים לבשל 20-30 דקות עד שהרוטב מסמיך.

הכנת הפתיתים והגשה

בינתיים מכינים את הפתיתים על פי הוראות ההכנה על האריזה.

כשהקציצות מוכנות מניחים מהפתיתים על צלחת הגשה.

עליהם מניחים את הקציצות עם הרוטב.

מגישים חם.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה