קציצות טונה אפויות

מתכון של רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת סטארקיסט, להכנה באפייה וללא טיגון הקציצות. מותאם לארוחה מפסקת לקראת צום הכיפורים

אחרי 10 דקות הופכים את הקציצות ואופים עוד 10 דקות עד שהקציצות מזהיבות ומשחימות מעט. צילום טל סיוון ציפורין
אחרי 10 דקות הופכים את הקציצות ואופים עוד 10 דקות עד שהקציצות מזהיבות ומשחימות מעט. צילום טל סיוון ציפורין

מצרכים ל-12 קציצות

1 קופסת טונה בהירה 5% עם פלפל חריף כמו של סטארקיסט
2 בצלים בינוניים קצוצים מטוגנים ב- 2 כפיות שמן זית
1 ביצה
2 כפות שטוחות קטשופ
5 כפות גדושות פירורי לחם
מלח ופלפל, מעט כמון

צילום טל סיוון ציפורין
צילום טל סיוון ציפורין

אופן ההכנה

מחממים את התנור בחום בינוני.

מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן.

מערבבים את כל המצרכים ונותנים לתערובות להתגבש כ- 30 דקות.

יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים אותן.

מניחים את הקציצות על נייר האפייה ואופים בסך הכל כ- 20  דקות בתנור.

אחרי 10 דקות הופכים את הקציצות ואופים עוד 10 דקות  עד שהקציצות מזהיבות – משחימות מעט.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה