fbpx

קציצות קינואה

מרכיבים לכ-12 קציצות קטנות:2 כוסות קינואה אורגניתמלח1 כוס עדשים ירוקות אורגניות, שהושרו לילה 1 בצל גדול, פרוס 2 שיני שום קצוצים1/4 כוס שמן זית איכותי1 כף גדושה כמון1 כפית חוויאג'1 כפית כורכום1/2 כפית פלפל לבן1 כפית פפריקה מתוקהחופן פטרוזיליהצרור עלי מנגולד1/4 כוס גרגרי חומוס אורגנים מבושלים1/2 כוס קמח חומוס או קמח חיטה מלאהאופן ההכנה:מבשלים בסיר את הקינואה עם כפית מלח.בסיר נפרד מבשלים את העדשים במים בלבד.במחבת גדולה מטגנים את הבצל והשום בכ-3 כפות שמן זית, עד לריכוך.מוסיפים לבצל את התבלינים (כמון, חוויאג', כורכום, פלפל לבן ופפריקה מתוקה), את הפטרוזיליה ואת עלי המנגולד. כשעלי המנגולד מאבדים מנפחם, מכבים את האש ומכסים לכ-10 דקות נוספות.כשהקינואה והעדשים מוכנים מעבירים אותם לקערת ערבוב.מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים עד לפיזור אחיד.מוסיפים לקערה את עלי המנגולד עם הבצל והתבלינים, וכן את קמח החומוס, שאר שמן הזית וכף שטוחה של מלח.מערבבים בידיים עד לקבלת תערובת דביקה אבל נפרדת מהאצבעות. במידה הצורך, ניתן להוסיף מעט מים או קמח חומוס.טועמים מהתערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך.מכינים משטח אפייה עם נייר אפייה וקערה עם מים.מרטיבים את הידיים בקערת מים ומגלגלים קציצות, שגודלן לפי הכמות הנכנסת בין שתי ידיים מוצלבות. מכינים כדורים ומניחים על המגש.אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-25 דקות.הקציצות מוכנות כאשר הן נפרדות בקלות מנייר האפייה.המלצות:מומלץ להגיש בליווי רוטב עגבניות עשיר וסמיך וטחינה לבנה.ניתן גם לטגן – אם רוצים קציצה פריכה יותר ומנה קצת יותר "מושחתת".
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים לכ-12 קציצות קטנות:
2 כוסות קינואה אורגנית
מלח
1 כוס עדשים ירוקות אורגניות, שהושרו לילה
1 בצל גדול, פרוס
2 שיני שום קצוצים
1/4 כוס שמן זית איכותי
1 כף גדושה כמון
1 כפית חוויאג'
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל לבן
1 כפית פפריקה מתוקה
חופן פטרוזיליה
צרור עלי מנגולד
1/4 כוס גרגרי חומוס אורגנים מבושלים
1/2 כוס קמח חומוס או קמח חיטה מלאה

אופן ההכנה:
מבשלים בסיר את הקינואה עם כפית מלח.
בסיר נפרד מבשלים את העדשים במים בלבד.
במחבת גדולה מטגנים את הבצל והשום בכ-3 כפות שמן זית, עד לריכוך.
מוסיפים לבצל את התבלינים (כמון, חוויאג', כורכום, פלפל לבן ופפריקה מתוקה), את הפטרוזיליה ואת עלי המנגולד.
כשעלי המנגולד מאבדים מנפחם, מכבים את האש ומכסים לכ-10 דקות נוספות.
כשהקינואה והעדשים מוכנים מעבירים אותם לקערת ערבוב.
מוסיפים את גרגרי החומוס ומערבבים עד לפיזור אחיד.
מוסיפים לקערה את עלי המנגולד עם הבצל והתבלינים, וכן את קמח החומוס, שאר שמן הזית וכף שטוחה של מלח.
מערבבים בידיים עד לקבלת תערובת דביקה אבל נפרדת מהאצבעות.
במידה הצורך, ניתן להוסיף מעט מים או קמח חומוס.
טועמים מהתערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מכינים משטח אפייה עם נייר אפייה וקערה עם מים.
מרטיבים את הידיים בקערת מים ומגלגלים קציצות, שגודלן לפי הכמות הנכנסת בין שתי ידיים מוצלבות.
מכינים כדורים ומניחים על המגש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ-25 דקות.
הקציצות מוכנות כאשר הן נפרדות בקלות מנייר האפייה.

המלצות:
מומלץ להגיש בליווי רוטב עגבניות עשיר וסמיך וטחינה לבנה.
ניתן גם לטגן – אם רוצים קציצה פריכה יותר ומנה קצת יותר "מושחתת".

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר