קציצת גפילטעפיש עם פילה סלמון על מצע קרפצ'יו סלק ווינגרט חזרת ודבש

 

מרכיבים (לפי 4 מנות):
גפילטעפיש:
קילו וחצי של פילה קרפיון
4 ביצים
½ כוס קמח מצה
2 כפות פלפל לבן
4 כפות סוכר
4 ליטר מים

סלמון:
4 פילטים של סלמון, במשקל 220 גרם כל אחד

סלק:
2 סלקים טריים מקולפים

ויניגרט חזרת ודבש:
30 גרם שורש חזרת
150 גרם דבש
150 גרם שמן זית
10 גרם בלסמי
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
גפילטעפיש:
מבשלים את הביצים לביצים קשות.
טוחנים אותן עם הפילה קרפיון לעיסה אחידה.
מוסיפים 2 ביצים טריות, קמח מצה, פלפל לבן, 2 כפות סוכר, רבע כפית מלח, ומערבבים לעיסה אחידה.
נרתיח מים עם הסוכר, המלח והפלפל הלבן שנותרו מהכמות המקורית.
ניצור קציצות של 100 גרם כל אחת.
נכניס אותן למים ונבשל על אש נמוכה כשעתיים.
מוציאים ומקררים במקרר.

הכנת רוטב של ויניגרט חזרת ודבש:
למעבד מזון נכניס את השורש חזרת, הדבש והבלסמי, קורט מלח ופלפל.
בהזלפה איטית תוך כדי עבודה של מעבד המזון, נזליף לאט את שמן הזית עד למרקם מושלם.

הכנת הסלק:
לוקחים את הסלק ופורסים לדיסקיות בעובי של חצי מילימטר, ומסדרים על הצלחת כמשטח אחיד.

הכנת הסלמון:
את פילה הסלמון לצרוב במחבת עם שמן זית כדקה וחצי מכל צד לדרגת מדיום.

הרכבת המנה:
לאחר סידור הסלק על הצלחת, יש להניח את פילה הסלמון במרכז הצלחת על הסלק.
את קציצות הגפילטעפיש נניח כמניפה לצידו של הסלמון.
נבזוק את הויניגרט על הקרפצ'יו סלק מסביב לצלחת.






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה