מצרכים
לבצק
175 גרם קמח
125 גרם חמאה קרה מאוד חתוכה לקוביות
50 גרם סוכר
1/8 כפית מלח
2 כפות מי קרח
¼ כפית תמצית וניל איכותית
למלית קרם שקדים ותאנים
50 גרם שקדים טחונים
50 גרם סוכר לבן
1 ביצה L
50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כפות ליקר פטל או ברנדי או שקדים
6-8 תאנים טריות חתוכות לשישיות לאורך
1 ביצה טרופה להברשה
אופן ההכנה
הכנת הבצק הפריך
במעבד מזון מעבדים קמח, חמאה, סוכר ומלח.
מפעילים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים מי קרח ותמצית וניל בהדרגה תוך כדי עיבוד, כף אחרי כף (לא יחד).
התוצאה המתקבלת צריכה להיות בצק פירורי אבל שמתחבר אם מחזיקים אותו יחד. להיזהר מעיבוד יתר.
מוציאים ממעבד המזון ומשטחים יחד לצורת דיסקית.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים לשעה במקרר.
הכנת קרם שקדים
בקערה מניחים שקדים, סוכר וטורפים לאבקה אחידה (אפשר להכין גם במעבד המזון בלי לשטוף אחרי הכנת הבצק).
מוסיפים ביצה, חמאה וליקר.
הרכבת הקרוסטטה
משטחים את הבצק בעזרת מערוך על גבי משטח מקומח או מרופד בנייר אפייה, לעיגול בקוטר 30 ס"מ לערך.
מעבירים לנייר אפייה מעל תבנית שטוחה.
מורחים את קרם השקדים מעל הבצק מהמרכז החוצה, כאשר מקפידים להשאיר שוליים של כ-5 ס"מ לערך ללא מלית (אותם נקפל מעל התאנים).
מסדרים את התאנים בצורה נאה.
מקפלים את שולי הבצק מעל ברישול מכוון.
מעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות.
אפייה
מברישים את שולי הבצק בביצה טרופה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.
אופים כ- 50 דקות או עד שהמאפה מזהיב יפה והתאנים מתקרמלות ומבעבעות.
הגשה
כשהמאפה מצטנן מעט חותכים פרוסות.
מגישים עם גלידת וניל או קצפת מתוקה.