קרוסטיני לחם פולנטה עם פטריות, בצל מקורמל וריקוטה

על כל פרוסה לשים מעט מתערובת הריקוטה, בצל מקורמל ופטריות. לפזר מעט מתערובת העלים מעל הקרוסטיני, גרידת לימון ומעט פתיתי מלח
קייטרינג פינגר פוד תמרים המתמחה במגשי אירוח ופינגר פוד מציע לרגל עונת החתונות מתכון לשבת חתן או למסיבת רווקות

חומרים

1 כוס פולנטה (קמח תירס)

500 מ"ל מים

25 גרם חמאה

½ כוס גבינת פרמזן מגוררת

250 גרם ריקוטה

מלח, פלפל

1 כפית גרידת לימון

פתיתי מלח ים

חומרים לבצל מקורמל

2 בצלים אדומים בגודל בינוני, פרוסים דק

2 כפות שמן זית

1 כף חומץ בלסמי

1 כפית סוכר חום

1 כף תימין טרי

חומרים לפטריות

1 סלסלה קטנה של פטריות בייבי פורטובלו, פרוסות דק

1 כף שמן זית

1 שן שום, קצוצה

חומרים לתערובת עלים

1/2 כוס תערובת עלים ירוקים (פטרוזיליה, כוסברה, שמיר)

1 כפית מיץ לימון

1 כפית שמן זית

אופן ההכנה

פולנטה

להרתיח מים בסיר עם מעט מלח.

להוסיף את הפולנטה בזרזיף דק תוך כדי ערבוב מהיר (או לפי ההוראות על האריזה).

כשהפולנטה מסמיכה ומתייבשת מעט, להוריד מהאש ולהוסיף חמאה, פרמזן, פלפל שחור גרוס ומלח לפי הטעם.

להעביר את הפולנטה לתבנית (30 על 20 ס"מ), לשטח ולהדק לעובי של 1 ס"מ.

לקרר כשעה או לילה במקרר (אפשר להכין יום קודם).

בצל מקורמל

לחמם מחבת, להוסיף שמן ובצל עם מעט מלח.

לטגן כמה דקות על אש גבוהה.

להנמיך את הלהבה ולהמשיך לטגן עוד 10-15 דקות עד שהבצל מתרכך לגמרי ומתקרמל (אפשר להוסיף מעט מים אם יבש מדי).

להוסיף חומץ בלסמי, סוכר חום, פלפל שחור גרוס ותימין.

להמשיך בבישול עוד 2 דקות.

לצנן.

פטריות

לחמם 1 כף שמן במחבת, להוסיף שום ולטגן ½ דקה.

להוסיף את הפטריות ולהקפיץ עד שמזהיבות כ-5 דקות.

לתבל במלח ופלפל.

לצנן.

תערובת עלים

לקצוץ גס את העלים ולהעביר לקערה קטנה.

להוסיף מיץ לימון, שמן זית ופלפל שחור גרוס.

הרכבת המנה

לחמם תנור ל- 220 מעלות.

לפרוס את הפולנטה לפרוסות בגודל הרצוי.

להעביר לתבנית מרופדת בנייר אפיה ולצלות בתנור כ- 20 דקות (10 דקות מכל צד), או עד שהקרום נהיה קראנצ'י.

לצנן לטמפרטורת החדר.

לתבל את הריקוטה במלח ופלפל.

על כל פרוסה לשים מעט מתערובת הריקוטה, בצל מקורמל ופטריות.

לפזר מעט מתערובת העלים מעל הקרוסטיני,  גרידת לימון ומעט פתיתי מלח.

 

קייטרינג תמרים, 077-9965385

 

 

 

 

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר