קרוקטים תפו"א ושורש סלרי

מצרכים:4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות "דוד משה" באריזה הירוקה לבישול ולמרק 2 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות מלח, פלפל אגוז מוסקט טחון 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות "דוד משה" באריזה האדומה לטיגון ולצ'יפס 2 כפות קנור Sweet & Spicy בצל 100 גרם קמח תפוחי אדמה 4 ביצים, טרופות 100 גרם בוטנים טחונים 100 גרם קוקוס טחון אופן ההכנה:מבשלים את החתיכות הגדולות של תפוחי האדמה ושורש הסלרי במים עם מלח, עד לריכוך. מסננים ומחזירים לסיר. מייבשים מעט, מועכים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה ומערבבים עם קנור Sweet & Spicy בצל. צרים מהמחית כדורים וממלאים אותם בתערובת תפוחי האדמה והבצל. מצפים את הכדורים בקמח תפוחי אדמה, אחר-כך בביצים טרופות, ולבסוף בתערובת בוטנים וקוקוס. מצננים את הכדורים המצופים במקפיא. מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד.פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003

מצרכים:
4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות "דוד משה" באריזה הירוקה לבישול ולמרק
2 שורשי סלרי, קלופים וחתוכים לחתיכות גדולות
מלח, פלפל
אגוז מוסקט טחון
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות "דוד משה" באריזה האדומה לטיגון ולצ'יפס
2 כפות קנור Sweet & Spicy בצל
100 גרם קמח תפוחי אדמה
4 ביצים, טרופות
100 גרם בוטנים טחונים
100 גרם קוקוס טחון

אופן ההכנה:
מבשלים את החתיכות הגדולות של תפוחי האדמה ושורש הסלרי במים עם מלח, עד לריכוך.
מסננים ומחזירים לסיר.
מייבשים מעט, מועכים ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט.
מטגנים את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה ומערבבים עם קנור Sweet & Spicy בצל.
צרים מהמחית כדורים וממלאים אותם בתערובת תפוחי האדמה והבצל.
מצפים את הכדורים בקמח תפוחי אדמה, אחר-כך בביצים טרופות, ולבסוף בתערובת בוטנים וקוקוס.
מצננים את הכדורים המצופים במקפיא.
מטגנים בשמן עמוק ומגישים מיד.

פסטיבל תפוחי האדמה הרביעי יערך ביום, יום שני, 13 באפריל 2009, י"ט בניסן תשס"ט, חוה"מ פסח, במצפה גבולות, חבל הבשור. במסגרת הפסטיבל יערכו פעילויות לילדים, כולן על טהרת תפוחי האדמה! בין האירועים – מופעים לילדים, תחרויות היתוליות נושאות פרסים, פיסול בפירה, הכנת חותמות אישיות מתפוחי אדמה, מופעי בישול וכן סיורים בשדות תפוחי אדמה והוצאת תפוחי אדמה מהשדה. עוד בפסטיבל – שוק איכרים ואומנים מחבל הבשור, מטס ראווה צבעוני, ג'יפים לילדים בנהיגה עצמית, מאכלים מתפוחי אדמה ומוצרי צ'יפס, תערוכת זנים שונים ועוד.
באי הפסטיבל יקבלו שי אביבי: שקית תפוחי אדמה מובחרים מתנת מגדלי תפוחי האדמה בחבל הבשור. הכניסה לפסטיבל בתשלום סמלי של 10 ₪ למשתתף.
למידע נוסף ופרטים על אתרי בילוי ולינה באזור:
www.habsor.co.il מידעפון 052-9991003

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר