קריספיתה טחינה

מתכון של אורן בקר ונורית פלד מבלוג טעמיים כי טוב עבור יצרנית הטחינה אחוה. פיתות טחינה במעטה פריך שקל להכין והתוצאה מתאימה לאירוח ולארוחה משפחתית

שמים קריספיתה בצלחת. יוצקים מעל מהתבשיל ומקשטים את המנה. צילום והכנה טעמיים כי טוב
שמים קריספיתה בצלחת. יוצקים מעל מהתבשיל ומקשטים את המנה. צילום והכנה טעמיים כי טוב

מצרכים

לקריספיתה

1 כוס טחינה גולמית כמו של אחוה

½ כוס חלב קוקוס

3 כפות מים

1 כפית שטוחה אבקת אפיה

1 כפית שטוחה כורכום

1 כפית בהרט

3 ביצים

1 כפית מלח

8 כפות בצל יבש מטוגן (להשיג במרכולים)

למלית

2 כוסות רצועות פרגית או קוביות טופו

2 כפות שמן

1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות

3 פלפלים בצבעים חתוכים לקוביות

2 שיני שום פרוסות דק

1 כוס קוביות עגבניות ללא הקליפה והגרעינים

מלח, פלפל, צ'ילי, כמון לפי הטעם

1 כוס מים רותחים

1 כף אבקת מרק בטעם עוף

1 כף מייפל

חופן עלי כוסברה

לקישוט

קוביות אבוקדו, עלי כוסברה טריים, עירית קצוצה, קליפת ליים או לימון מגוררת

צילום והכנה טעמיים כי טוב
צילום והכנה טעמיים כי טוב

אופן ההכנה

מערבבים את כל חומרי הקריספיתה יחד, חוץ מהבצל המטוגן, לעיסה אחידה במרקם שמנתי.

מניחים בצד לכמה דקות.

מחממים מחבת, כשהמחבת חמה מרססים בשמן ויוצקים במרכז מצקת מהבלילה.

מפזרים על הבלילה מיד פירורי בצל מטוגן יבש.

מטגנים על להבה נמוכה במחבת מכוסה במשך 2.5 דקות.

השוליים צריכים להזהיב, והחביתית נראית כנפרדת בשוליה מהמחבת.

הופכים בזהירות, מטגנים ½ דקה מהצד השני, מוציאים לצלחת הגשה.

באותה מחבת מטגנים בצל ב-2 כפות שמן.

מוסיפים את קוביות הפלפלים, השום והעגבניות.

מתבלים לפי הטעם במלח, פלפל, צ'ילי וכמון.

מוסיפים לתבשיל 2 כוסות רצועות פרגית או קוביות טופו. מערבבים כמה דקות.

מוסיפים מים ואבקת מרק.

מוסיפים כף מייפל ועלי כוסברה.

מבשלים 30 דקות. מסירים את המכסה.

מבשלים למשך 12 דקות נוספות על להבה נמוכה.

טועמים, מתקנים תיבול.

להגשה

שמים קריספיתה בצלחת.

יוצקים מעל מהתבשיל.

מקשטים את המנה בקוביות אבוקדו, עלי כוסברה טריים, עירית קצוצה וקליפת ליים מגוררת מעל.

 






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה