קרם-שניט

 

שדרוג למתכון המסורתי עם תוספת סוכר לעלים שיוצרת מרקם קריספי בטעם קרמל. בנוסף משודרג את הקרם על ידי הקצפת השמנת שיוצרת קרם תפוח ואוורירי – קרם שיבוס.

חומרים לבצק עלים לקרם-שניט:
400 גר' קמח
1 כוס מים קרים
50 גר' חמאה
1 כפית מלח, מחוקה
1/2 כפית סוכר
1 כף חומץ
250 גר' חמאה – לקיפול

אופן ההכנה:
מכניסים לקערת המיקסר, את כל המצרכים ולשים בעזרת וו לישה, במהירות איטית עד קבלת בצק אחיד.
עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך כ-1/2 שעה.
מרדדים את הבצק לעלה מלבני בעובי של 1 ס"מ, ומניחים את החמאה כשהיא מכסה 2/3 משטח המלבן.
את ה-1/3 משטח הבצק שלא מכוסה בחמאה מקפלים על החלק שמעליו החמאה, ואת היתרה מקפלים מעל בחזרה, כך שנוצר מלבן קטן יותר ולא רואים את החמאה מבחוץ.

קיפולים:
את הבצק מקפלים עוד 3 פעמים באופן זהה, כשבתחילת כל קיפול מרדדים את הבצק למלבן, ומקפלים באופן זהה 1/3 ל-2/3, ולבסוף סוגרים למלבן קטן יותר.
בין קיפול לקיפול יש להכניס למקרר למשך 1/2 שעה.

את הבצק מחלקים ל-3 חלקים שווים (או ל-2, לפי בחירה), ומרדדים כל חלק לעלה בעובי של עד 1/2 ס"מ.
מניחים את עלה הבצק על תבנית אפייה, אותה יש להבריש במעט מים בפינות.
על העלה עצמו מפזרים סוכר,
מניחים נייר אפייה על הסוכר, ומעל נייר האפייה מניחים תבנית נוספת (כמו משקולת).
אופים בטמפ' של 190-200 מעלות למשך כ-20 דקות, ולאחר 20 דקות מוציאים את המגש העליון ואופים ל – 10 דקות נוספות ב – 170 מעלות.
מתקבלים עלים בקרמליזציה מעל.

מלית לקרם-שניט:
2 מיכלי שמנת מתוקה
1/2 כוס סוכר

אופן הכנת הקרם:
מכניסים לקערת המיקסר את השמנת המתוקה והסוכר, ומקציפים הקצפה רכה.
במקביל מכינים קציפה משלושה חלבונים ועוד 1/3 כוס סוכר נוספת,
מקציפים לקציפה יציבה, ומקפלים פנימה את השמנת המתוקה (ידנית עם מרית). מתקבל קרם "שיבוס" – קרם תפוח ומאוד אוורירי.
מניחים עלה של בצק עלים אפוי על השולחן, מעליו שכבה של קרם (מחצית מהכמות), עוד עלה, לוחצים מעט, ממלאים בשאר כמות הקרם, ובסוף עלה אחרון.
בוזקים מעל אבקת סוכר.


לכבוד יום העצמאות 60 למדינת ישראל מציגה רשת "שמו הקונדיטוריה" קולקציית קינוחי רטרו בטעם. להשיג בכל סניפי רשת 'שמו קונדיטוריה'. www.shemo.co.il






היו הראשונים להגיב...

כתבו תגובה