קרם בורלה
חצי ליטר שמנת (שתי קופסאות)
6 חלמונים
3 כפות דבש
חצי כף סוכר1
כוכב אניס
40 גרם נוגט (ניתן לקנות בחנויות בישול)
מרק טופי
חצי ליטר שמנת
כוס סוכר
75 מ"ל גלוקוז (ניתן לקנות בחנויות בישול)
50 גרם נוגט
4 כפות חמאה
הוראות הכנה
להרתיח שמנת עם נוגט, כוכבי אניס ודבש.
בנפרד: לטרוף חלמונים וסוכר.
להשוואת טמפרטורה ולערבב עם החלמונים הסוכר.
להניח להצטנן שעתיים ולסנן במסננת דקה.
לחלק לכלים עמידים בחום (בחנויות מזון ניתן לרכוש כלים מיוחדים לקרם בורלה) ולהניח בתבנית עמוקה.
למלא בתבנית מים עד 1/3 גובה הכלים ולעטוף בשתי שכבות של ניילון נצמד.
לאפות כ- 45 דקות ב – 110 מעלות או עד שהמסה יציבה.
אופן הכנה מרק טופי
להרתיח שמנת עם גלוקוז ונוגט.
להכין קרמל מהסוכר (מחממים את הסוכר על מחבט עד שנמס) ולהוסיף את השמנת שרתחה.
להביא לרתיחה שוב ולהוסיף את החמאה כף אחר כף.
לסנן לתוך כלי ולקרר.
הגשה
מגישים כף או שתי כפות מרק טופי בקערית עמוקה (כמו צלחת מרק).
מניחים את קרם הבורלה על המרק.
מעל הקרם בורלה מפזרים סוכר חום.
שורפים את הסוכר בעזרת מבער (ניתן לרכוש בחנויות מזון).