קרם תפוזים אישי עם פירורי עוגת ספוג ופלחי הדרים מיובשים

קינוח אישי שכל כולו טעמי תפוז והדרים. כל מרכיב מוכן בפני עצמו ויחד יוצרים עושר של טעמים. קרם התפוזים הוא מעין ממרח חמוץ-מתוק במרקם של ריבה. . מומלץ להגיש בכלים או כוסות שקופים. מכמות זו ניתן להכין בין 10-15 מנות בהתאם לגודל הכלי. חומרים לקרם התפוזים:2/3 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי כמו זה של "פרימור" (250 מ"ל)1/3 כוס מיץ מתפוז סחוט4 ביצים1.5 כוס סוכר1 כף גרידת תפוז150 גרם חמאה חתוכה לקוביותלפירורי עוגת ספוג (תבנית בקוטר 24):4 ביצים2 כוסות קמח תופח1.5 כוסות סוכר חום3/4 כוס שמן קנולה1 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי1 כף גרידת תפוזלפלחי ההדרים:1 תפוז שטוף היטב1 לימון1/2 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי2 כפות סוכר חוםאופן ההכנה:הכנת העוגה: מקציפים בקערה את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית תוך כדי הוספת השמן. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים והקמח. מקציפים עד קבלת תערובת חלקה.מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 35 דקות, עד להתייצבות והשחמה.לאחר שהעוגה מתקררת היטב, חוצים אותה לשניים. חצי עוגה מניחים בצד ואת החצי הנוסף מפוררים היטב ושומרים בכלי סגור עד להגשה.הכנת פלחי הדרים: פורסים את ההדרים לפורסות של חצי ס"מ, יחד עם הקליפה.מסדרים בתבנית ומפזרים מעל הפירות סוכר ושופכים את מיץ התפוזים.מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כשעה עד לייבוש מלא. מקררים על גבי רשת למשך מספר שעות, ומאחסנים בכלי סגור עד להגשה.הכנת קרם התפוזים: בסיר בעל תחתית עבה, טורפים את כל החומרים למעט החמאה ומבשלים כ- 5 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד עד לרתיחה.מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שכל החמאה נבלעת בתערובת. מבשלים עוד 3 דקות עד שהתערובת מבעבעת. מסירים מהאש ומקררים היטב לטמפרטורת החדר.הרכבת המנה: מניחים פירורי עוגה בתחתית כל כוס או כלי. מעל הפירורים מזלפים קרם תפוזים, ומעליו פירורי עוגה נוספים. מקשטים בפלחי הדרים ובעלי נענע טריים.מגישים לאחר קירור.אם נותר מתערובת הקרם, מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.צילום וסטיילינג: יולה זובריצקיהמתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

קינוח אישי שכל כולו טעמי תפוז והדרים. כל מרכיב מוכן בפני עצמו ויחד יוצרים עושר של טעמים. קרם התפוזים הוא מעין ממרח חמוץ-מתוק במרקם של ריבה. . מומלץ להגיש בכלים או כוסות שקופים. מכמות זו ניתן להכין בין 10-15 מנות בהתאם לגודל הכלי.

חומרים לקרם התפוזים:
2/3 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי כמו זה של "פרימור" (250 מ"ל)
1/3 כוס מיץ מתפוז סחוט
4 ביצים
1.5 כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז
150 גרם חמאה חתוכה לקוביות

לפירורי עוגת ספוג (תבנית בקוטר 24):
4 ביצים
2 כוסות קמח תופח
1.5 כוסות סוכר חום
3/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי
1 כף גרידת תפוז

לפלחי ההדרים:

1 תפוז שטוף היטב
1 לימון
1/2 כוס מיץ תפוזים 100% טבעי
2 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:
הכנת העוגה:

מקציפים בקערה את הביצים והסוכר במהירות מקסימלית תוך כדי הוספת השמן. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את גרידת התפוז, מיץ התפוזים והקמח. מקציפים עד קבלת תערובת חלקה.
מעבירים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך כ- 35 דקות, עד להתייצבות והשחמה.
לאחר שהעוגה מתקררת היטב, חוצים אותה לשניים. חצי עוגה מניחים בצד ואת החצי הנוסף מפוררים היטב ושומרים בכלי סגור עד להגשה.

הכנת פלחי הדרים:

פורסים את ההדרים לפורסות של חצי ס"מ, יחד עם הקליפה.
מסדרים בתבנית ומפזרים מעל הפירות סוכר ושופכים את מיץ התפוזים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות ואופים כשעה עד לייבוש מלא.
מקררים על גבי רשת למשך מספר שעות, ומאחסנים בכלי סגור עד להגשה.

הכנת קרם התפוזים:
בסיר בעל תחתית עבה, טורפים את כל החומרים למעט החמאה ומבשלים כ- 5 דקות על להבה בינונית, תוך ערבוב מתמיד עד לרתיחה.
מנמיכים את האש ללהבה הכי נמוכה, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שכל החמאה נבלעת בתערובת.
מבשלים עוד 3 דקות עד שהתערובת מבעבעת.
מסירים מהאש ומקררים היטב לטמפרטורת החדר.

הרכבת המנה:
מניחים פירורי עוגה בתחתית כל כוס או כלי.
מעל הפירורים מזלפים קרם תפוזים, ומעליו פירורי עוגה נוספים.
מקשטים בפלחי הדרים ובעלי נענע טריים.
מגישים לאחר קירור.
אם נותר מתערובת הקרם, מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר.

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי
המתכון הופק בשיתוף אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית ומובילת דעה בתחומי הקולינריה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר