fbpx

קרם Frangipane בשוקולד

הסיפור הוא שאת הקינוח הזה, הביא אציל אחד לקדוש פרנציסקוס מאסיזי, כשהיה על ערש דווי בשנת 1226. אפשר להשתמש בקרם כמילוי לעוגות, טארטים ועוד. כאן, כקינוח קל להכנה, מחומרים שתמיד יש בבית. רק קצת תשומת לב. הגרסה כאן היא עם ביצים. אפשר גם על חמאה.חומרים ל- 4 מנות:4 חלמונים100 גרם סוכר60 גרם שקדים, ללא קליפה, קצוצים דק2 כוסות חלבכף רום כהה70 גרם שוקולד מרירפירות יער לקישוט, פרחי כובע נזיר או כמה עלי נענע וכד'אופן ההכנה:מקציפים את החלמונים עם הסוכר והשקדים, עד ליצירת קרם אחיד ובהיר.מחממים את החלב מעט, ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלמונים. ממשיכים לערבב, על אש מאוד נמוכה, עד שהמסה מסמיכה. להיזהר לא להגיע לרתיחה בשום אופן.ממיסים את השוקולד ומזליפים ממנו לארבע כוסות זכוכית לא גדולות, על הדפנות, תוך סיבוב הכוס.ברגע שהשוקולד מתקרר ומתקשה, מעבירים מהקרם לכל כוס. מפזרים קצת פירות יער או מנטה, ומגישים.
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

הסיפור הוא שאת הקינוח הזה, הביא אציל אחד לקדוש פרנציסקוס מאסיזי, כשהיה על ערש דווי בשנת 1226. אפשר להשתמש בקרם כמילוי לעוגות, טארטים ועוד. כאן, כקינוח קל להכנה, מחומרים שתמיד יש בבית. רק קצת תשומת לב. הגרסה כאן היא עם ביצים. אפשר גם על חמאה.

חומרים ל- 4 מנות:
4 חלמונים
100 גרם סוכר
60 גרם שקדים, ללא קליפה, קצוצים דק
2 כוסות חלב
כף רום כהה
70 גרם שוקולד מריר
פירות יער לקישוט, פרחי כובע נזיר או כמה עלי נענע וכד'

אופן ההכנה:
מקציפים את החלמונים עם הסוכר והשקדים, עד ליצירת קרם אחיד ובהיר.
מחממים את החלב מעט, ומוסיפים בהדרגה לתערובת החלמונים.
ממשיכים לערבב, על אש מאוד נמוכה, עד שהמסה מסמיכה. להיזהר לא להגיע לרתיחה בשום אופן.
ממיסים את השוקולד ומזליפים ממנו לארבע כוסות זכוכית לא גדולות, על הדפנות, תוך סיבוב הכוס.
ברגע שהשוקולד מתקרר ומתקשה, מעבירים מהקרם לכל כוס.
מפזרים קצת פירות יער או מנטה, ומגישים.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר