קרעפלך תפוחי אדמה

מרכיבים לבצקחצי ק"ג קמח 4 ביצים מס'22 כפות –חומץ רגיל2 כפות –שמן רגיל2 כפות -מים 1 כפית מלח מרכיבים למלית1 בצל בינוני חצי ק"ג תפו"א מלח ופלפל אופן ההכנהמטגנים את הבצל ומוסיפים אותו לתפ"וא מבושל (פירה) מוסיפים מלח ופלפל.מערבבים יחד (אפשר גם במערבל) את כל מרכיבי הבצק, מרדדים את הבצק לעובי של 4-5 ס"מ.קורצים בכוס עיגולים, מניחים במרכז העיגול כפית של המלית.מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים לכל האורך, לוקחים את 2 הקצוות ומחברים אותם יחד עד שתיווצר צורת "כובעון".מניחים את הקרעפלך בסיר מים ומוסיפים מעט שמן ומלח על אש בינונית עד שהבצק הופך לרך (כמו בפסטה ).אופן ההגשה :ניתן להגיש את הקרעפלך עם בצל מטוגן בצד או לאפות בתנור עד להשחמה

מרכיבים לבצק
חצי ק"ג קמח
4 ביצים מס'2
2 כפות –חומץ רגיל
2 כפות –שמן רגיל
2 כפות -מים
1 כפית מלח

מרכיבים למלית
1 בצל בינוני
חצי ק"ג תפו"א
מלח ופלפל

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל ומוסיפים אותו לתפ"וא מבושל (פירה) מוסיפים מלח ופלפל.

מערבבים יחד (אפשר גם במערבל) את כל מרכיבי הבצק, מרדדים את הבצק לעובי של 4-5 ס"מ.

קורצים בכוס עיגולים, מניחים במרכז העיגול כפית של המלית.
מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים לכל האורך, לוקחים את 2 הקצוות ומחברים אותם יחד עד שתיווצר צורת "כובעון".

מניחים את הקרעפלך בסיר מים ומוסיפים מעט שמן ומלח על אש בינונית עד שהבצק הופך לרך (כמו בפסטה ).

אופן ההגשה :ניתן להגיש את הקרעפלך עם בצל מטוגן בצד או לאפות בתנור עד להשחמה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מתכונים חדשים

הרשמה לניוזלטר

הרשמה לניוזלטר