fbpx

קרעפלך תפוחי אדמה

מרכיבים לבצקחצי ק"ג קמח 4 ביצים מס'22 כפות –חומץ רגיל2 כפות –שמן רגיל2 כפות -מים 1 כפית מלח מרכיבים למלית1 בצל בינוני חצי ק"ג תפו"א מלח ופלפל אופן ההכנהמטגנים את הבצל ומוסיפים אותו לתפ"וא מבושל (פירה) מוסיפים מלח ופלפל.מערבבים יחד (אפשר גם במערבל) את כל מרכיבי הבצק, מרדדים את הבצק לעובי של 4-5 ס"מ.קורצים בכוס עיגולים, מניחים במרכז העיגול כפית של המלית.מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים לכל האורך, לוקחים את 2 הקצוות ומחברים אותם יחד עד שתיווצר צורת "כובעון".מניחים את הקרעפלך בסיר מים ומוסיפים מעט שמן ומלח על אש בינונית עד שהבצק הופך לרך (כמו בפסטה ).אופן ההגשה :ניתן להגיש את הקרעפלך עם בצל מטוגן בצד או לאפות בתנור עד להשחמה
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email
 

מרכיבים לבצק
חצי ק"ג קמח
4 ביצים מס'2
2 כפות –חומץ רגיל
2 כפות –שמן רגיל
2 כפות -מים
1 כפית מלח

מרכיבים למלית
1 בצל בינוני
חצי ק"ג תפו"א
מלח ופלפל

אופן ההכנה
מטגנים את הבצל ומוסיפים אותו לתפ"וא מבושל (פירה) מוסיפים מלח ופלפל.

מערבבים יחד (אפשר גם במערבל) את כל מרכיבי הבצק, מרדדים את הבצק לעובי של 4-5 ס"מ.

קורצים בכוס עיגולים, מניחים במרכז העיגול כפית של המלית.
מקפלים את העיגול לשניים ומהדקים לכל האורך, לוקחים את 2 הקצוות ומחברים אותם יחד עד שתיווצר צורת "כובעון".

מניחים את הקרעפלך בסיר מים ומוסיפים מעט שמן ומלח על אש בינונית עד שהבצק הופך לרך (כמו בפסטה ).

אופן ההגשה :ניתן להגיש את הקרעפלך עם בצל מטוגן בצד או לאפות בתנור עד להשחמה

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on telegram
Share on email

כתבו תגובה

חדש באתר