חומרים ל- 4 מנות:
פילה בקר פרוס דק – 400 גר‘
קונפי שום – 150 גר‘
צרור בזיליקום קרוע ביד
צרור ארוגולה קרוע ביד
1 כף בנפייבר
שמן זית
חומץ בלסמי
מלח ים
פלפל שחור גרוס
לקונפי שום:
שיני שום קלופות
שמן זית
שמן סויה
פלפל אנגלי – 2 יחידות
עלה דפנה – 1 יחידה
טימין – 1 גבעול
אופן ההכנה:
קונפי שום:
שמים בסיר שיני שום קלופות, מכסים במים, מביאים לרתיחה ומסננים.
חוזרים על התהליך פעמיים נוספות.
לאחר מכן, מניחים את שיני השום בתבנית אפייה.
מכסים בשמן זית ובשמן סויה – חצי חצי.
מפזרים כף בנפייבר מעל ומערבבים.
מוסיפים 2 יחידות פלפל אנגלי, עלה דפנה אחד, וגבעול טימין.
מכסים ואופים בחום של 100 מעלות כשעה או עד שהשום רך.
מעבירים לקופסה ושומרים במקרר.
הרכבת המנה:
מסדרים את פילה הבקר בצלחת, מתבלים במלח ופלפל, שמן זית וחומץ
בלסמי.
מפזרים מעל את הארוגולה והבזיליקום, ומוסיפים את הקונפי שום.
מגישים עם צנימים.
צילום דודי מוסקוביץ